Naslovna    Vesti    Ostalo    Neverovatno spasavanje na ski liftu (VIDEO)
09

jan

2017

Neverovatno spasavanje na ski liftu (VIDEO)

Profesionalni hodač po žici zahvaljujući svom umeću uspeo da spasi život skijašu koji je pao u nesvest.

Profesionalni hodač po žici Mickey Wilson spasio je život čoveku na ski liftu u Koloradu, SAD. Nesreća se desila kada se ranac koji je dotični skijaš imao na leđima zakačio za korpu lifta, a čovek je skliznuo sa sedišta i ostao da visi u vazduhu. Da stvar bude gora, jedan od kaiševa ranca se obmotao oko njegovog vrata i počeo da ga guši. Ubrzo je pao u nesvest, ali prisebnost Mickeya Wilsona spasila mu je život.

Ovaj hrabri sportista popeo se na najbliži stub i po žici brzo uspeo da dođe do korpe, uspeo je da uhvati nož koji su mu bacili i preseče kaiš.

- Danas sam spasio ljudski život. Planirao sam da skijam sam, ali pridružili su mi se još neki skijaši. Jedan iz neše grupe našao se u opasnosti kada mu se ranac zakačio za korpu. Desilo se najgore, pošto ga je ranac gušio i pao je u nesvest. Ljudi su počeli da paniče jer je svaka sekunda bila dragocena. Nije bilo druge nego da iskoristim svoje umeće hodanja po žici, brzo sam stigao do njega, pokušao sam da ga otkačim udaranjem o ranac, ali nisam uspeo. Jedan od radnika mi je dobacio nož i, srećom, uhvatio sam ga iz prve. Ubrzo je stigla patrola i uspeli su da mu povrate disanje. U ovom slučaju bilo je mnogo sreće, a najvažnije je da se čovek oporavio - napisao je na svom Fejsbuk profilu Mickey Wilson, višestruki šampion u hodanju po žici.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar