Naslovna    Vesti    Ostalo    Preživeo pad u duboku snežnu rupu
14

maj

2012

Preživeo pad u duboku snežnu rupu

Kanađanin Nikolai Popov skijajući na planini Decker upao u ogromnu pukotinu u snegu duboku 50 metara, ali je nekim čudom ostao nepovređen.

Kanađanin Nikolai Popov skijajući na planini Decker upao je u ogromnu pukotinu u snegu duboku 50 metara. Imao je mnogo sreće jer se njegov pad nekim čudom završio bez posledica, a u rupi je proveo dva sata. Tada je stigla gorska služba spašavanja i uspala da ga izvuče, mada nikome nije jasno kako Nikolai nije povređen.

 - Primetio sam malu pukotinu u snegu i hteo sam štapom da ispitam kolika je, odnosno, gde je bezbedno da prođem. Međutim, odjednom se sve srušilo. Našao sam se u gadnoj velikoj rupi – kaže Popov.

Ipak, imao je mnogo sreće jer je u blizini skijao još jedan čovek, koji je video kako Popov nestaje ispod površine snega. Odmah je pozvao policiju i slučaj je veoma brzo rešen.

- Posle upadanja u rupu može da bude strašno hladno. Ipak, bilo mi je toplije oko srca jer sam znao da me je taj čovek video i da će zvati pomoć. Ne mogu da zamislim šta bi bilo da sam upao negde gde nema nikoga. To bi bilo strašno, sigurno ne bih uspeo da se izvučem. Posebno jer sam video da je rupa još dublja i da postoji još jedna pukotina koja je 20 metara ispod mesta gde sam pao. Hvala Bogu što nisam skliznuo dole.

Popova su na kraju izvukli uz pomoć helikoptera, a jedan od pripadnika službe spasavanja je savetovao sve skijaše da nikada u tako opasne terene ne idu sami, a ako to čine, da obavezno ponesu opremu, kao što su klinovi i konopci.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar