Naslovna    Blog    Takmičenja    Nevenin blog: Treninzi na Tuxu
Blog Nevene Ignjatović
10

jun

2013

Nevena Ignjatović

Nevenin blog: Treninzi na Tuxu

Imali smo sjajne uslove za trening na austrijskom Hintertuxu.

01.06. kako vreme brzo prolazi… Krenula sam za Sloveniju, ne mogu da verujem da su nas u 03h ujutro na granici terali da iznosimo torbe i otvaramo a autobus pun skroz, ali i to sam preživela.

Iz Slovenije smo krenuli za Austriju i eto nas na Tuxu, nisam bila tu dve sezone, ništa se nije puno promenilo bar dole u mestu gde spavamo.  Kiša nas je pratila skoro sve vreme dok smo putovali u stvari tek smo sutradan shvatili da smo imali veliku sreću povodom toga. Naime, mi smo Mayerhofen prošli oko 14h dok je put za Hintertux oko 15h bio zatvoren zbog velikih nepogoda. Jednog dana čak timovi koji su spavali dole nisu mogli da dodju na skijanje…

Inače na Tuxu je često magla i uglavnom kada smo trenirali tu, uvek je bila magla. Pa eto tradicija je i da smo ovaj trening započeli u magli. Prva dva dana gotovo da se ništa nije videlo, skijali smo slobodno na stazi gde je nova gondola koja je super dosta je brza, bar je za mene nova s obzirom da prošlog leta nisam skijala ovde. Trećeg dana nam je zasijalo sunce na samom vrhu i, naravno, morali smo da napravimo neku fotografiju u našem stilu :)

Neverovatno je koliko gore ima snega u ovom periodu to nikada nisam videla…preko 5m.

Svaki naredni dan bio je perfektan, sunčan , staze su bile tvrde i nije bilo gužve sto je najvažnije. Super smo trenirali, nisam za sada dobila nove skije ali nadam se da ću neki par dobiti za sledeće treninge. Poslednjeg dana na treningu veleslaloma je na stazi sa nama skijao Hirsher to moram da naglasim. I stvarno je majstor!

Trening je uspešno završen, nadam se da će biti još puno ovako dobrih dana i još puno veleslaloma. Osećam se ok, sada sada sam u Sloveniji, juče je Miha vozio čuveni slovenački Maraton “Franja” koji je prolazio tu blizu nas, u Škofja Loki. Bilo je baš super, počelo je da mi se mota po glavi da bih ga i ja vozila sledeće godine. "Malu Franju" 90 km :)

Miha je na kraju bio 2. u svojoj kategoriji a 7. na "maloj Franji" od svih takmičara. Podrška navijača je uvek važna, hehe :)

U Sloveniji ću biti neko vreme, pa se javljam…

XoXo

With love bagi

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar