Naslovna    Blog    Takmičenja    Nevenin blog: Maria Alm, Schruns, Zlatna lisica
Blog Nevene Ignjatović
29

jan

2013

Nevena Ignjatović

Nevenin blog: Maria Alm, Schruns, Zlatna lisica

Puno toga se dešavalo od zadnjeg javljanja. FIS trke, Evropa kup, Svetski kup...

Nisam pisala neko vreme, ali evo me sada opet u Sloveniji. Nakon Flachaua (Svetski kup) otišli smo u Maria Alm na prvu običnu FIS trku ove sezone. Pre toga startovala sam samo Evropa kupove. Trka je bila odlična, dosta jaka i skijala sam veoma dobro. U prvoj vožnji bila sam 8., razlike su bile vrlo male. Sa najboljim vremenom druge vožnje završila sam na drugom mestu. Bila sam jako srećna jer mi veleslalom u poslednje vreme nije išao tako dobro. Volela bih da nastavim ovim tempom. Na poklon sam dobila šampanjac, pokloniću ga bratu s obzirom da smo njegov dugo čuvani šampanjac otvorili za moj rodjendan u Semmeringu.

Iz Maria Alma nastavili smo dalje na Evropa kup slalome u Schruns koji je jako dalekoo... Trke su bile izuzetno jake, većina devojaka je došla zato što u to vreme nije bilo Svetskog kupa. Bilo je tu devojaka iz top 10 na svetu. Staza je bila neobična, imala je dve krivine, sve u svemu bila je super. Palo je nešto novog snega, ali podloga je bila ok. Evo slike sa vrha Silvretta Montafon, odnosno Schrunsa...

Prvog dana sam imla startni broj 30. Prvu vožnju sam skijala solidno i bila 21. U drugoj vožnji sam vrhunski krenula i vozila, sve do poslednje krivine na kojoj je bio radijus, ostala sam pozadi i potpuno na jednoj-gornjoj skiji izvukla zaokret. Hvala bogu da je sledeća kapija bila dosta ravno pa sam uspela da je stignem, inače bih tu ispala. Do te greške bila sam jako brza... Završila sam 28. i osvojila 3 nova EC boda, ali bila bih daleko brža da nisam pogrešila. Drugog dana je vidljivost bila slaba, bile su veće rupe i nisam bila dovoljno opuštena da odskijam brzo, iako u takvim uslovima uglavnom znam da se snadjem dobro. Tada nisam osvojila nijedan EC bod.

Nakon Schrunsa vratila sam se kući, bila sam skoro 40 dana svuda okolo, bilo je teških ali i lepih dana. Otišla sam kući na samo 3 dana i proletelo je kao 5 minuta. Bilo je kratko ali uživala sam i malo se odmorila.

Sada sam u Sloveniji, vozila sam Zlatnu lisicu-slalom u nedelju...Evo slike sa ogleda iz Maribora...

Treba mi vremena da se "odomaćim" u tom Svetskom kupu. Nisam do sada pokazala šta znam i ne znam zašto kad sam na trkama Evropa kupa bila brza kao mnoge od devojka koje ovde skijaju i koje su u samom vrhu, o treningu da ne pričam. Ipak trka je trka i nadam se da ću probiti granicu rizika i baciti se podjednako kao i na treningu, više ne tražim... Trenutno sam u Škofja Loki, sutra putujem u Poljsku (Zakopane) na nove slalome Evropa kupa, gde ću dati sve od sebe.

X.o.X.o
Bagi

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar