Naslovna    Blog    Ski Oprema    Najbolje naočare za sezonu 2012/2013
18

nov

2012

Predrag Gajić

Najbolje naočare za sezonu 2012/2013

Predstavljamo neke od najboljih ski naočara za koje kažu da će biti hit ove zime.

Kao što vezovi treba da budu podešeni kako treba, a pancerice suve, tako i vaše oči moraju da su zaštićene fizički, ali i od UV zračenja. Kada je pred vama divan sunčan dan ili prava snežna oluja, naočare su neophodan deo opreme. Ski magazine je napravio izbor od nekoliko najboljih modela  za ovu ski sezonu koji kvalitetom i dizajnom zadovoljoavaju svačiji ukus. Ali, takva im je i cena.

ZEAL iON

 

Najnoviji Zealov model, o kome je Skijanje.com već detaljno pisalo unele su pravu revoluciju. Ugrađena HD kamera znatno olakšava snimanje videa i fotografija visoke rezolucije. U unutrašnjosti se nalazi mali ekran, tako da je pregledavanje materijala lako, a šerovanje na društvene mreže jednostavno. Pored ovog, iON nudi još mnogo neverovatnih mogućnosti. Ne treba posebno napominjati da imaju sistem protiv maglenja i da u potpunosti štite od UV zračenja.

Cena: 399 dolara.
 
 

SHRED Soaza Toric Huitlacoche

Izrađene su od najfinije italijanske termo-plastike. Torična stakla od polikarbona eliminišu vizuelnu distorziju i omogućavaju savršen vid. Traka od silikona je tu da bi držanje za kacigu bilo odlično, a sunđeri koji prijanjaju na lice su meki, prilagodljivi i antialegrijiski. Stakla poseduju sloj protiv ogrebotina, sistem protiv maglenja, kao i 100% UV zaštitu.

Cena :159 dolara 


SALOMON Xtend


Odlične su same za sebe, a još bolje uz Salomon kacigu, koja ima Thermo Control System. Maglenje se sprečava tako što se vlaga izvlači iz nižih zona, gde se obično zadržava, i ispušta kroz ventilacione otvore na kacigi. Dizajnerski su sjajne sa velikom staklenom površinom i blago metalizirajućim efektom. Salomon je usavršio takozvani Custom frame, tako da se naočare prilagođavaju svakom obliku lica. Kada je ovaj proizvođač u pitanju, ne treba sumnjati da su i ostali segmenti na najvišem nivou.

Cena: 160 dolara.
 


CHURCH & STATE Polka

Sa tehničke strane ovaj model poseduje sve: Carl Zeiss stakla, koja imaju slojeve protiv ogrebotina, maglenja i vizuelne distorzije. Ono što ih izdvaja od ostalih jesu ukrasi na traci, a oni su izrađeni od Swarovski kristala. Dakle, voleće ih dame koje preferiraju ovakav stil.

Cena: 150 dolara

 
SMITH I/OX

Mikroskopske pore apsorbuju vlagu koja se potom raspršava, pa se na taj način sprečava magla u unutrašnjosti ovih naočara. To nije konvencionalni sloj protiv maglenja kakav ima većina drugih modela, a koji se tokom vremena skine od korišćenja i čišćenja naočara. Kao i prethodnici, I/OX takođe ima sistem pomoću kojeg je zamena stakala više nego jednostavna. Uz ovaj model dobićete još jedna stakla.

Cena: 175 dolara  (sa dva stakla).

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar