Naslovna    Vesti    Takmičenja    Wengen, SK, S, SG: Najava trka
16

jan

2014

Wengen, SK, S, SG: Najava trka

Skijaši će se naredna tri dana takmičiti u švajcarskom Wengenu.

Sledeća stanica Svetskog skijaškog kupa za muškarce je čuveni Wengen. Tokom tri dana, skijaši će se takmičiti u superkombinaciji, spustu i slalomu.

Prvog dana takmičenja, u petak, na programu je superkombinacija, prva po redu ove sezone. Takmičenje se sastoji od po jedne vožnje spusta i slaloma.

U subotu je na programu vrhunac celog vikenda u Wengenu, čuveni spust. Ova trka, uz spust u Kitzbuehelu, sigurno važi za najprestižniju u celom Svetskom kupu.

Trka spusta vozi se na čuvenoj stazi Lauberhorn, koja je ujedno i najduža u celom Svetskom kupu. Start se nalazi na nadmorskoj visini od 2,315 metara, sa ciljem na 1,287 metara, uz ukupnu visinsku razliku od 1,028 metara. Ukupna dužina staze iznosi 4,480 metara. Rekord staze i dalje drži legendarni Italijan Kristian Ghedina, koji je pobedio 1997. godine sa vremenom 2:24.23.

Pred trku spusta održana su i dva od tri predviđena zvanična treninga. Na prvoj proveri najbrži je bio Italijan Werner Heel, ispred zemljaka Petera Filla i domaćeg takmičara Patricka Kuenga. Na drugom treningu najbolje vreme je postavio Kanađanin Erik Guay, dok su drugi i treći bili Austrijanac Matthias Mayer i Norvežanin Kjetil Jansrud.

Od hrvatskih takmičara u Wengenu će nastupiti Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim. Sloveniju će predstavljati Rok Perko, Andrej Šporn i Klemen Kosi.

Kombinacijski slalom je na programu u petak od 10:30h, dok vožnja spusta počinje u 14:00h. Spust u subotu vozi se od 12:30h, dok je slalom na programu u nedelju. Prva vožnja počinje u 10:15h, a druga u 13:15h. Sve trke će direktno prenositi Eurosport.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar