Naslovna    Vesti    Takmičenja    Ugrožene pripreme Nevene Ignjatović!
11

okt

2013

Ugrožene pripreme Nevene Ignjatović!

Naša najbolja skijašica otkazala pripreme na Mölltaleru jer Skijaški savez nije uplatio novac.

Samo dva dana nakon što je ozvaničena saradnja između najbolje srpske skijašice Nevene Ignjatović, JP Skijališta Srbije i MK Mountain Resorta, naša olimpijka je prinuđena da prekine pripreme!

Kako se navodi u saopštenju Neveninog tima, one neće biti u mogućnosti da ode na završni deo priprema na glečer Mölltaleru zbog toga što Skijaški savez Srbije nije uplatio potreban novac i nije ispunio svoje obaveze. Saopštenje prenosimo u celini:

"Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović primorana je da prekine pripreme za Olimpijske igre u Sočiju, jer Skijaški savez Srbije ne sprovodi obaveze koje, kao nosilac njenog programa, ima prema njoj. Nevena, jedina devojka u, za sada, tročlanom timu Srbije na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama (skijanje, biatlon i bob), ne ide na završne pripreme u Austriju, zato što joj Skijaški savez Srbije nije uplatio predviđena sredstva.

Nakon prekjučerašnje veoma dobre vesti, kada su Nevenine pripreme podržale i dve velike kompanije - „Skijališta Srbije“ i „MK Mountain Resort“ - danas se tim najbolje srpske skijašice susreće sa ogromnim problemima. Nevena Ignjatović, koja ima četiri A olimpijske norme, podršku Ministarstva omladine i sporta, Olimpijskog komiteta Srbije i svog rodnog Kragujevca, ne nailazi na razumevanje svoje matične institucije - Skijaškog saveza Srbije. 

Iako je A.O. (stručno telo Skijaškog saveza Srbije) u maju i septembru 2013. doneo odluku o potpunoj podršci programu takmičarke Ignjatović i njenog tima u sezoni 2013/14, rukovodstvo Saveza nije preduzelo nikakve aktivnosti. 

Planirani završni trening na glečeru Molltaler u Austriji, koji je zakazan za period 12 - 25. oktobar 2013. će biti otkazan iz razloga što je Skijaški savez Srbije ostao gluv i nije odgovorio na više puta ponovljene molbe da reši svoje zaostale obaveze prema takmičarki Ignjatović i njenom timu (plate za trenere, troškovi prevoza, smeštaja i ski karata). Ove obaveze bilo je potrebno izvršiti do danas. Pored otkazivanja treninga u Austriji, pod znakom pitanja je i odlazak na prvi start Svetskog kupa i četiri starta Evropa kupa u Finskoj. 

Stiče se utisak da Skijaški savez Srbije svesno pokušava da opstruiše Nevenine pripreme za Igre u Sočiju, od kojih nas dele svega tri meseca, jer svojim nečinjenjem dovodi do toga da se jednoj od najboljih takmičarki iz celog regiona ,  onemoguće neophodni treninzi kako bi postigla zapažen uspeh.

Skijaški savez Srbije je poslednji put iskazao interesovanje za Nevenu kada je istraživao visinu sponzorskih ugovora koje je naša takmičarka uspela samostalno da obezbedi kako bi prikupila nedostajuća sredstva za pripreme u periodu  maj – oktobar. Međutim, kada je potrebno da izvršava obaveze prema skijašima, zbog kojih i postoji i prima novac iz budžeta Srbije, Savez ne odgovara na pozive i molbe.

Molimo Skijaški savez Srbije da ispuni obaveze koje je sam preuzeo i da obezbedi uslove kako bi Nevena mogla da nastavi pripreme. Kao drugu opciju, predlažemo da javno saopšte da njene pripreme za trke Svetskog i Evropa kupa i Olimpijske igre nisu na listi njihovih prioriteta.  

U ovoj situaciji je nejasno da li skijaši postoje zbog Skijaškog saveza Srbije ili Skijaški savez zbog skijaša? Da li je zadatak svakog sportiste da isključivo sam sebi omogući uslove da predstavlja Srbiju na Olimpijskim i drugim, za zemlju važnim, takmičenjima ili je to, bar nekim delom, i posao nadležnog saveza?

Istina je da Srbija nije zemlja zimskih sportova. To nikada neće ni biti, ako Savez nastavi da ignoriše svoje obaveze. Nedopustivo je da u vremenu sveopšte krize i besparice, institucija koja se finansira novcem poreskih obveznika Srbije, ne ispunjava svrhu svog postojanja."

Vođa tima Todor Ignjatović

 

Pošalji prijatelju

Komentari (2)

ostavi komentar
11

okt

2013

23:40  |   Vanja Udovičić [neregistrovani]

Kakav Soči, kakav svetski kup...trebaju Dimitriju pare za skijalište u Novoj Varoši. Treba namaći glasove.

Preporuka

11

okt

2013

22:41  |   anonymous [neregistrovani]

Svi vole takmičare i češu se o njih kada su na prvim pozicijama i kite se njihovim uspehom.


Kada treba da pomognu taj uspeh nigde ih nema...


 

Preporuka

Ostavi komentar