Naslovna    Vesti    Takmičenja    S Bodeom se nikad ne zna
03

dec

2012

S Bodeom se nikad ne zna

Niko nije siguran kad će i da li će se uopšte najveća svetska skijaška zvezda vratiti na stazu.

Američka turneja u Svetskom kupu prošla je bez Bodea Millera. Zapravo, bio je tu, ali umesto da se spušta niz stazu Bird of Prey u Beaver Creeku, on je trke posmatrao uglavnom na velikom ekranu u društvu supruge Morgan Beck.

Bode je već ranije rekao da neće žuriti jer želi potpuno da zaleči povredu. On je prošlog proleća izvršio hirurški zahvat na levom kolenu posle povrede na trci u Sochiju.

- Trenutno sam „na čekanju“ sve dok ne osetim da je koleno u stanju da izdrži napore. Tako da još ne znam kada ću se vratiti na sneg i kada će uopšte imati smisla da se takmičim ove sezone – poručio je Miller.

Neki čak smatraju da ova odluka i njegovo odugovlačenje imaju veze sa privatnim životom, odnosno činjenicom da se nedavno oženio i da sigurno želi da što više vremena provede sa suprugom. Bode je nedavno kupio jahtu na kojoj Morgan i on žive.  

- S Bodeom, u principu, nikada niste sigrni. On veoma lako može da kaže: "To je to, ovo je kraj. Zadovoljan sa sa svime što sam postigao. Sada želim da uživam u braku i okrećem se drugačijem životu." Smatram da je njegov izostanak u Beaver Creeku ili bilo gde veliki gubitak za skijanje. On je još uvek najveća zvezda. To vam je kao i u ostalim sportovima kada najbolji pojedinac zbog povrede ne može da se takmiči. Taj sport pretrpi veliki udarac – kaže Chris Davenport, poznati komentator, koji je i sam bio profesionalni skijaš.

Ipak, Rainer Salzgeber, direktor trkačkog tima Heada, tvrdi da Miller još nije izgubio motiv, posebno kada je pobeda u Kitzbühelu.

- Sve zavisi od njegovog kolena. Svi se nadamo da će se vratiti i ja mislim da on ima plan da to učini u januaru. Ne bih bio iznenađen da ove sezone uopšte ne skija ako problemi s povredom budu ostali – smatra on.

U Bodeovim godinama povratak pre vremena mogao bi da znači obnavljanje povrede i najverovatnije kraj karijere. Aksel Lund Svindal, jedan od najvećih Millerovih rivala poslednjih godina, stvari posmatra iz drugog ugla.

- Rekao bih da mediji u Evropi funkcionišu malo drugačije u odnosu na SAD. U Evropi je najvažnije ko je pobedio i ko je najbrži, a ne toliko sam karakter skijaša. Mediji u SAD opet više forsiraju drugu stranu priče. Evo, Ted Ligety je u poslednje tri sezone pobedio sedam puta, a Bode je slavio u dve trke. Ali, u SAD on je i dalje u centru pažnje – rekao je Svindal.

Odsustvo takve zvezde, s druge strane, može da otvori prostor za mlađe skijaše koji su uglavnom u senci. Jedan od njih je i Marco Sullivan, treći u spustu u Lake Louiseu.

- Istina je da sada možda imam više mogućnosti. Ali, ljudi žele da vide njega, posebno Amerikanci, koji vole zvezde. Svakako da je pauzom napravio veliku prazninu – izjavio je Sullivan.

Na kraju, Bode Miller je dodao jednu rečenicu u svom stilu:

- Ne znam da li je moje odsustvo pozitivna ili negativna stvar. Dobio sam neke poruke od trenera koji kažu da bez mene Svetski kup nije tako zanimljiv i uzbudljiv. Ali, opet, Svetski kup funkcioniše, zar ne?

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar