Naslovna    Vesti    Takmičenja    Lindsey Vonn preskače slalom u Leviju
08

nov

2012

Lindsey Vonn preskače slalom u Leviju

Najbolja skijašica sveta odlučila je da ne učestvuje u prvom slalomu sezone, dok je Kostelić komentarisao mogućnost da Lindsey vozi spust sa muškarcima.

Lindsey Vonn neće voziti slalom koji je na programu ovog vikenda u finskom Leviju jer je odlučila da se kod kuće priprema za nastavak sezone Svetskog kupa koji se krajem meseca seli u Severnu Ameriku. Ona će nastupiti na prvoj stanici američke turneje, u Koloradu krajem novembra. Vonnova je na otvaranju sezone u Soeldenu pomenula bliskim prijateljima i članovima svog tima mogućnost da se neće takmičiti u Leviju.

Portparol Američkog ski tima Doug Haney je rekao novinarima da je četvorostruka pobednica Svetskog kupa „imala neverovatan pripremni period“ ali da će se fokusirati na jedinu trku koja se u kalendaru Svetskog kupa vozi u SAD. Slalom u Aspenu je na programu krajem meseca.

Lindsey nije dobro počela sezonu pošto je na otvaranju u Soeldenu napravila veliku grešku i izletela sa staze ostavši bez bodova na mestu gde je prošle godine pobedila. Ona je u Soeldenu blago povredila ruku kada je zakačila kapiju koja ju je izbacila iz trke. Amerikanka je inače svoj prvi veliki slalomski rezultat ostvarila upravo u Leviju koji ove godine propušta, kada je pobedila u novembru 2008. godine. Sa druge strane, u Aspenu u kome se takođe vozi slalom, Lindsey nikada nije napravila neki značajniji rezultat. Možda joj je upravo to motivacija da se ove godine što bolje pripremi za nastup u Koloradu.

U međuvremenu, ne stišava se bura koju je izazvao zahtev američke skijašice da vozi spust sa muškarcima u kanadskom Lake Louiseu. Poslednji je njenu zamisao komentarisao i najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić. On je na pitanje novinara šta misli o ideji Lindsey Vonn da se takmiči sa muškim kolegama rekao:

Lindsey Vonn? Znam šta ona govori. Ma neka joj dopuste da skija sa muškarcima. Apsolutno je podržavam. Neka dođe.

Ivica se nasmejao, a zatim je nastavio:

- Ali ako ona bude mogla sa muškarcima, tada ću i ja skijati sa ženama. Zašto ne? Treba onda svima da bude sve omogućeno.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar