Naslovna    Vesti    Takmičenja    Poginuo Bjorn Sieber!
26

okt

2012

Poginuo Bjorn Sieber!

Austrijski skijaš nastradao u saobraćanoj nesreći samo dan pre nastupa u Soeldenu na otvaranju Svetskog kupa

Austrijski skijaš Bjorn Sieber poginuo je u saobraćajnoj nesreći kada je kombi u kojem se vozio sa bratom sleteo s puta i survao se niz strminu dugu oko 60 metara. Tragični incident dogodio se nedaleko od njegovog rodnog grada u Alpima i to samo dan uoči početka nove sezone u Svetskom kupu.

Sieber (23) je bio specijalista za superkombinaciju, a u juniorskoj konkurenciji je čak trijufovao u Svetskom kupu. Važio je za jednog od takmičara koji bi u Soeldenu ovog vikenda mogao da napravi jako dobar rezultat. Austrijska ski federacija je u saopštenju izrazila duboko žaljenje zbog smrti mladog sportiste, koji je, kako su naveli, odlaskom ostavio neizbrizivu prazninu u ski sportu ove zemlje. Bio je jedan od najvećih austrijskih talenata u nekoliko disciplina, što mu je davalo mogućnost za odličan plasman u superkombinaciji.

Bjorn i njegov brat putovali su kombijem po maglovitom vremenu, a u blizini mesta Schwartzenberg automobil je izleteo s puta, survao se niz padinu i zaustavio se posle šesdesetak metara. Austrijski skijaš je podlegao povredama, dok je njegov brat prebačen u bolnicu i lekari se bore za njegov život.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar