Naslovna    Vesti    Takmičenja    Na Marakani reosnovan Skijaški klub Crvena zvezda!
30

okt

2019

Na Marakani reosnovan Skijaški klub Crvena zvezda!

Prigodnim koktelom održanim u Red cafe-u na stadionu „Rajko Mitić“ obeleženo je reosnivanje Skijaškog kluba Crvena zvezda.

Domaćin ovog lepog druženja bio je poznati glumac i veliki navijač Crvene zvezde Aleksandar Radojičić.

O klubu i predstojećim kampovima koji će se realizovati u nastupajućoj zimskoj sezoni govoroli su generalni sekretar Sportskog društva Crvena zvezda Igor Milojević, generalni sekretar Skijaškog kluba Crvena zvezda Uroš Maksimović, kao i bivši olimpijac Slađan Ilić.

Skijaški klub Crvena Zvezda je osnovan 1946. godine. U prvim godinama postojanja istakli su se Ljerka Kušec i alpski skijaš Petar Križ. 1970. godine usledio je nagli odlazak takmičara i klub prestaje sa radom. Klub je obnovljen 1989. godine, a istaknuti skijaši su bili Krsto Đurović i Vuk Kovačević. Ipak najveći uspeh u istoriji kluba ostvario je Slađan Ilić 1993. godine kada je postao seniorski prvak države u slalomu i veleslaomu. Iste godine klub prestaje sa aktivnostima.

Reosnivanje kluba podržali su i drugi zvezdaši kao što su Viktor Savić, Milan Borjan, Zvezdan Terzić, Nenad Milijaš, Marko Kešelj, Viktor Jelenić...

 

Pošalji prijatelju

Komentari (2)

ostavi komentar
05

nov

2019

00:33  |   Zvezdas [neregistrovani]

Ja koliko se sećam...Krsta nikad nije izgubio ni jednu trku u Srbiji a bio je veliki talenat i u YU...tog Sladjana je pobedjivao sa 14 god...iako je stariji od Krleta 4-5godina...toliko o vasoj informisanosti...! Nije prvi put da se velicaju podobni...pitajte Sladjana kako je otisao na OI...;))


Zovite Krstu Dj.pa proverite...mozda najbolje...savet redakciji...vp


 

Preporuka

31

okt

2019

10:58  |   stanx [neregistrovani]

DA li ce Ika Tamburic biti barem u upravnom odboru SK CZ?

Preporuka

Ostavi komentar