Naslovna    Vesti    Takmičenja    Kristoffersen brži od Hirschera u Kitzbuehelu
22

jan

2018

Kristoffersen brži od Hirschera u Kitzbuehelu

Pogledajte rekapitulaciju trka koje su održane u Kitzbuehelu prethodnog vikenda.

Ovog vikenda, po 78. put, održane su trke Svetskog kupa u čuvenom austrijskom skijalištu Kitzbuehel. Najpre su u petak u četvrtom superveleslalomu sezone dominirali norveški skijaši. Iskusni Aksel Lund Svindal došao je do trijumfa zahvaljujući rezultatu 1:30.72. Drugo mesto osvojio je njegov sunarodnik Kjetil Jansrud koji je zaostao 50 stotih delova sekunde a Matthias Mayer pobrinuo se da domaćini ipak ne ostanu bez pobedničkog postolja. On je ostvario vreme 1:31.28, samo 6 stotinki sporije od Jansruda.

Od slovenačkih takmičara Boštjan Kline zauzeo je 20. mesto dok je Martin Čater bio 23. Za hrvatsku reprezentaciju nastupio je Natko Zrnčić-Dim koji je imao 43. vreme.

Subota je, već tradicionalno, bila rezervisana za spust na legendarnoj stazi Streif. Pravi podvig te iznenađenje dana napravio je mladi nemački takmičar Thomas Dressen. On je ostvario najbrže vreme 1:56.15 i tako stigao do svog prvog trijumfa u karijeri. Drugi je bio Švajcarac Beat Feuz (+0.20s) a austrijski navijači ponovo su morali da se zadovolje trećim mestom koje im je doneo Hannes Reichelt (+0.41s).

Najbolji tehničari nastupili su u nedelju u trci slaloma na stazi Ganslern. Domaćini su sve nade polagali u svog pulena Hirschera. Međutim snove o pobedi raspršio im je norveški takmičar Henrik Kristoffersen koji je bio čak 97 stotinki brži od drugoplasiranog, upravo Marcela Hirshera. Treće mesto osvojio je Švajcarac Daniel Yule.

Sjajan rezultat napravio je hrvatski takmičar Matej Vidović koji je ostvario 20. vreme te tako upisao nove bodove u Svetskom kupu. Međutim vremena za odmor nema jer već sutra najbolji slalomaši nastupaju u legendarnom noćnom slalomu u Schladmingu.

Skijanje.com magazin imao je svog predstavnika u Kitzbuehelu a fotografije možete pogledati na našoj FB stranici.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar