Naslovna    Vesti    Takmičenja    Ukrajina želi organizaciju ZOI 2022. godine
04

avg

2012

Ukrajina želi organizaciju ZOI 2022. godine

Ukrajinski grad Lviv planira da podnese kandidaturu za organizaciju Zimskih Olimpijskih Igara 2022. godine.

Posle organizacije Evropskog prvenstva u fudbalu u junu ove godine, Ukrajina želi da bude domaćin još jednog velikog takmičenja, ovoga puta u zimskim sportovima. Javnost je o ovim planovima obavestio predsednik ukrajinskog Olimpijskog komiteta, i dalje aktuelni svetski rekorder u skoku s motkom, legendarni Sergei Bubka

Bubka, koji se trenutno nalazi na letnjoj Olimpijadi, rekao je novinarima u Londonu sledeće:

-Predsednik Ukrajine je dao zadatak da se ispita mogućnost podnošenja kandidature za organizaciju Zimskih Olimpijskih Igara u Lvivu 2022. godine. Za nas su zimski sportovi zadatak za budućnost.

Organizator Igara 2022. godine će biti izabran 2015. godine, dok će podnošenje kandidatura početi sledeće godine. Nekoliko gradova u Sjednijenim Američkim Državama je takođe pokazalo interesovanje za organizaciju ovog događaja, uključujući i Salt Lake City, domaćina ZOI 2002. godine. 

Ruski grad Sochi biće domaćin Zimske Olimpijade 2014. godine, dok je organizacija Igara 2018. godine poverena južnokorejskom Pyeongchangu. Upravo zbog domaćinstva Sochija, postavlja se pitanje da li će članovi Međunarodnog olimpijskog komiteta dodeliti organizaciju Olimpijade susednoj državi u tako kratkom vremenskom periodu.

-Kandidatura će doprineti razvoju regiona. Ukrajina je bila određena kao region za letnje sportove u bivšem Sovjetskom Savezu. Sada želimo da razvijemo planine, infrastrukturu i ski centre u ovom delu – rekao je Bubka.

Legendarni ukrajinski skakač koji je dominirao u svom sportu kao retko koji drugi sportista, sada je član Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta, kao i podpredsednik Međunarodne atletske federacije.

 

Pošalji prijatelju

Komentari (1)

ostavi komentar
11

avg

2012

21:51  |   mononoke [neregistrovani]

legenda nad legendama!

Preporuka

Ostavi komentar