Naslovna    Vesti    Takmičenja    Veleslalomska titula za Brem, slalomska za Kristofferesena
20

mar

2016

Veleslalomska titula za Brem, slalomska za Kristofferesena

U poslednjem veleslalomu sezone za skijašice pobedu odnela Viktoria Rebensburg. Trijumf Myhrera u zadnjem muškom slalomu.

Poslednjeg dana finala Svetskog kupa u St. Moritzu na programu su bili ženski veleslalom i slalom u muškoj konkurenciji. Današnjim trkama završena je sezona Svetskog kupa.

U veleslalomu za skijašice viđena je prava drama. Vodeća u ukupnom poretku ove discipline, Austrijanka Eva-Maria Brem, imala je 52 boda prednosti u odnosu na jedinu konkurentkinju, Nemicu Viktoriu Rebensburg. Austrijanki je 4. mesto u današnjoj trci garantovalo titulu u veleslaomu.

Nakon prve vožnje ništa nije ukazivalo da ćemo gledati dramu, jer je Brem zabeležila najbolje vreme, dok je Rebensburg bila tek osma. Medjutim, Nemica je sjajnim drugim laufom uspela da dođe do pobede u danšnjem veleslalomu. Veliki pristisak bio je na Bremovoj koja je poslednja nastupala. Rastao je njen zaostatak tokom vožnje za vodećom Rebensburg, ali je na kraju ipak uspela da obezbedi toliko željeno 4. mesto i sačuva prednost u ukupnom poretku ove discipline za svega 2 boda.

Drugo mesto u današnjoj trci osvojila je francuska skijašica Taina Barioz, dok je treća bila ukupna pobednica Svetskog kupa Lara Gut.

Slovenačka takmičarka Ana Drev plasirala se na 8. mesto. Drev je sezonu završila na odličnom sedmom mestu u ukupnom poretku veleslaloma.

Generalni plasman u veleslalomu (Ž):

RankAthleteCountryPoints
1
AUT
AUT
592
2
GER
GER
590
3
SUI
SUI
472

U muškoj konkurenciji na programu je bio slalom. Henrik Kristoffersen obezbedio je ukupnu pobedu u ovoj disciplini i pre današnje trke, tako da nismo videli puno uzbuđenja. Norvežanina je bolest sprečila da i u zadnjoj trci potvrdi svoju dominaciju. Ipak, Kristoffersen je izašao na stazu i na kraju zauzeo za njega skromno 19. mesto.

Pobedu u današnjem slalomu odneo je Šveđanin Andre Myhrer. Njemu je to bio prvi trijumf u Svetskom kupu još od sezone 2012. Drugi je bio Marcel Hirscher, tok je treće mesto osvojio Norvežanin Sebastian Foss-Solevaag.

Treba pomenuti i dobar nastup juniorskog svetskog prvaka Istoka Rodeša, koji je zauzeo 17. mesto.

Generalni plasman u slalomu (M):

RankAthleteCountryPoints
1
NOR
NOR
811
2
AUT
AUT
780
3
GER
GER
389

Veliki Kristalni globus u ženskoj konkurenciji pripao je Lari Gut, a kod skijaša Marcelu Hirscheru.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar