Naslovna    Vesti    Takmičenja    Crans-Montana, S, SK (ž): Najava trka
28

feb

2014

Crans-Montana, S, SK (ž): Najava trka

Najbolje svetske skijašice nastupaju ovog vikenda u spustu i superkombinaciji u švajcarskoj Crans-Montani.

Švajcarska Crans-Montana posle nekoliko godina pauze, ponovo će ugostiti najbolje svetske skijašice. Švajcarska skijaška federacija uložila je čak četiri miliona franaka kako bi staza „Mont-Lachaux“ bila u potpunosti spremna za prestižna takmičenja u alpskom skijanju. Muškarci koji nastupaju u Evropa kupu,  već su bili u prilici da je isprobaju krajem prošlog meseca.

A upravo na toj stazi ovog vikenda biće održane trke spusta (subota) i superkombinacije (nedelja), ovoga puta premijerno u Svetskom kupu.

Međutim treba pomenuti da vreme prethodnih dana nije išlo na ruku organizatorima. Prvo je u četvrtak trening spusta morao biti pomeren za 45 minuta zbog novonapadalog snega a potom je danas, u petak, drugi trening u potpunosti otkazan. Razlog je nova količina snega u gornjem delu te visoka temperatura u donjem delu staze.

Dakle na jedinom održanom treningu najbrža je bila domaća takmičarka Lara Gut ispred Austrijanki Regine Sterz i Andree Fischbacher. Olimpijske „šampionke“ Dominique Gisin i Tina Maze koje su, da podsetimo, podelile zlatnu medalju, imale su 11. odnosno 17. vreme. Pored njih glavne favoritkinje za trijumf na sutrašnjem spustu biće svakako i Austrijanka Fenninger i Nemica Hoefl-Riesch. Start spusta je zakazan za subotu u 10:15h.

Što se tiče superkombinacije ona je na programu u nedelju. Spustaški lauf zakazan je za 10h dok je slalom na programu u 13h. I ovde su glavne favoritkinje Maria Hoefl-Riesch i Slovenka Tina Maze mada ne smemo zaboraviti ni srebrnu iz Sochija u ovoj disciplini, Austrijanku Nicole Hosp.

 Obe trke biće direktno prenošene na Eurosportu.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar