Naslovna    Vesti    Skijališta    Na Jahorini staze idealne
14

dec

2012

Na Jahorini staze idealne

Trenutna visina snega na Jahorini je 90 centimetara. U pogonu su ski-liftovi “Poljice” i “Olimpik”, kao i dvosed “Ogorjelica 2″.

Trenutna visina snega na Jahorini je 90 centimetara. U pogonu su ski-liftovi “Poljice” i “Olimpik”, kao i dvosed “Ogorjelica 2″, a staze su, kao i u protekla tri dana, idealno pripremljene za skijanje, izjavio je rukovodilac za sport i ski-staze u Olimpijskom centru “Jahorina” Miro Kalem.

- Za vikend planiramo da pokrenemo i šestosed “Ogorjelica 1″, a radiće i ski-liftovi “Željo”, “Olimpik” i “Poljice” - najavio je Kalem.

On je naglasio da su staze vrlo dobro pripremljene zahvaljujući stručnom radu tehničke službe, koja je posebnu pažnju posvetila pripremi podloge za staze za predstojeću ski-sezonu.

- Na ruku su nam išle i obilne snežne padavine, tako da smo u kombinaciji sa veštačkim snegom, koji smo pravili našim sistemom za veštačko osnežavanje, veoma dobro pripremili staze za skijaše svih profila - rekao je Kalem.

Prema njegovim rečima, i najavljeno toplije vreme pogovodovaće još boljem sleganju snega i stvaranju postojane podloge za ski-staze. Kalem je podsetio da se 20. ili 21. decembra očekuje svečano puštanje u rad novog šestoseda na jednoj od najpopularnijih jahorinskih staza “Skočine”. Dodao je da su sve ski-staze obezbeđene, postavljena je vertikalna signalizacija sa znakovima upozorenja, obaveštenja i zabrane za skijaše, kao i zaštitne mreže i strunjače.

- Gorska služba spasavanja, odnosno spasilačka i redarska služba sve vreme su na terenu, tako da Olimpijski centar “Jahorina” spremno očekuje sve ljubitelje ove olimpijske lepotice, bilo da je reč o skijašima, borderima, sankašima ili šetačima - poručio je Kalem.

Izvor: OC Jahorina

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar