Naslovna    Vesti    Skijališta    Sutra kreće i Stara planina
12

dec

2012

Sutra kreće i Stara planina

Pored prošlonedeljnog otvaranja Kopaonika, još jedan ski centar kojim upravlja JP "Skijališta Srbije" sutra kreće sa radom.

U ski centru Stara planina od sutra zvanično počinje skijaška sezona. Sistemi za veštačko osnežavanje su pušteni u rad i za sve koji sutra dođu na planinu biće puštena u rad gondola i pripadajuće tri staze: 7, 7a i 7b. Za najmlađe i skijaše početnike pripremljen je dečiji park sa pokretnom trakom.

Za vreme ski openinga, koji traje od 13. do 16. decembra, Skijališta Srbije odobravaju popust od 50 posto na cenu ski karte. Poludnevna ski karta sa popustom od 50 odsto košta 410 dinara, jednodnevni ski pas je 625 dinara, dok dvodnevni ski pas sa popustom iznosi 860 dinara. Trodnevna ski karta tokom openinga košta 1285 dinara, a četvorodnevna 1630 dinara.

Visina snežnog pokrivača na Staroj planini je oko 50 centimetara, dok je visina utabanog snega na stazama do 30 centimetara. Sa povoljnim vremenskim prilikama i niskim temperaturama, sistem za veštačko osnežavanje će raditi i na ostalim stazama koje će se puštati u rad kako se budu sticali uslovi za bezbedno skijanje.

Izvor i foto: Skijališta Srbije

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar