Naslovna    Vesti    Skijališta    Val Thorens – noviteti za sezonu 2012/13
08

nov

2012

Val Thorens – noviteti za sezonu 2012/13

Najviše francusko skijalište predstaviće posetiocima veliki broj novosti u predstojećoj sezoni.

Val Thorens je najviše naseljeno mesto u Evropi i nalazi se na 2,300 metara nadmorske visine. Sistemom žičara povezan je sa Courchevelom i Meribelom sa kojima čini najveću povezanu ski regiju na kontinentu sa oko 600 km uređenih staza. Zbog svoje visine, Val Thorens ima zagarantovan sneg od novembra do maja. Za jedne je Val Thorens pojam arhitektonskog neukusa, dok je za druge to jedan od najboljih namenski izgrađenih ski centara u Evropi.

Ovaj ski centar se među prvima otvara, dok među poslednjima zatvara svoje staze. Ove godine sezona u Val Thorensu počinje 24. novembra, a završava se 12. maja. Skijalište je već prekriveno snegom posle nedavnih obilnih padavima u Alpima.

Najviši evropski ski centar za predstojeću zimu priprema mnoštvo noviteta. Za početak, tu je popust od 15 evra po ski passu za kupljena tri ili više ski passa. Ponuda važi ukoliko su ski passovi kupljeni za isti vremenski period, za istu ski regiju, u isto vreme i u jednoj transakciji. Popuste i promocije takođe nude i veći tour operateri, brojni barovi i restorani u gradu kao i Intersport France za najam opreme.

Na samom skijalištu, Val Thorens se u novoj sezoni okreće interakciji i novim tehnologijama. Snowpark ima video zonu u kojoj se automatski snimaju skokovi, potpuno besplatno. Skijaš ili boarder kasnije može da downloaduje video na svoj telefon i podeli ga sa prijateljima na društvenim mrežama.

Od decembra 2010. godine Val Thorens je imao 18 zona sa besplatnim WI-Fi internetom na svojim ski liftovima. Skijaši i boarderi na taj način mogu da izbegnu visoke telefonske račune zbog konektovanja na internet iz roaminga, a takođe mogu da posete svoje omiljenje web stranice i šalju e mailove dok uživanju na ski stazama.

Ski centar koji je poznat po izuzetnim off-piste terenima sada ima i poseban Park za pronalaženje žrtava lavina, gde zainteresovani posetioci mogu da vežbaju spašavanje uz pomoć odašiljača za lavine. Prevencija je osnovna ideja ovog parka koji je organizovala lokalna ski patrola. Upotreba je besplatna i park je otvoren za sve zainteresovane.

Novosti nisu zaobišle ni ski liftove. Peclet Funitel sada ima više kabina, 38 u odnosu na ranijih 29, od kojih svaka može da preveze po 22 skijaša. Ski lift će ubuduće biti i dosta brži.

I ponuda smeštaja je takođe značajno dobila na kvalitetu. Otvoren je prvi hotel sa pet zvezdica, hotel Altapura koji je ubrzo proglašen za jedan od najboljih hotela na svetu od strane Trip Advisora.

Evo i nekih zanimljivih događaja u ranoj sezoni:

24. i 25. novembar 2012:

Otvaranje ski centra. Ski Force Winter Tour Test otvara sezonu i daje mogućnost skijašima da pogledaju i testiraju najnoviju ski opremu.

1. i 2. Decembar 2012:

Rock on Snowboard Tour. Snowboarderi će biti u prilici da isprobaju najnoviju opremu koju nudi preko 25 proizvođača, kao i da dobiju dragocene savete od profesionalnih boardera. A kada se staze zatvore počinje zabava sa živim svirkama svake večeri.

 

7, 8. i 9. decembar 2012:

Andros Trofej


15-22. decembar 2012:

16. Ski&Board Week

17, 18. i 19. decembar 2012:

Prvi ski cross Svetski kup u Val Thorensu. Stekavši iskustvo u organizaciji nekoliko trka Evropa ski cross kupa, ski centar se kvalifikovao da ugosti Svetski kup u ski crossu po prvi put.

 

31. decembar 2012:

Val Tho Crazy Night.  Za Novogodišnju noć Val Thorens obećava jednu od najvećih žurki u Alpima.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar