Naslovna    Vesti    Skijališta    Gondole u Alpima za 10 osoba
14

okt

2012

Gondole u Alpima za 10 osoba

Dva ski centra dobijaju gondolu za 10 osoba. Gondole ovakvog tipa bi mogle uskoro da budu instalirane i u mnogim drugim ski centrama jer su brze, efikasne i mogu da prevezu veliki broj skijaša i bordera.

Ovakve telekabine već postoje u Kitzbuhel-u u Austriji i Kronplatz-u u Italiji. Italijanska je bila prva koja je napravljena i ima instalirana kožna sedišta.

Takođe već postoje 10-sedne gondole u ski centrima Soldeu-El Tartar u Andori, Champagny pored mnogo poznatijeg La Plagne (Paradiski) kao i u Wengenu u Švajcarskoj.

Sada će biti instalirane u francuskom Meribelu (3 doline) kao i u Savognin-u sledeće zime. U Meribelu, gondola će zameniti prve dve međustanice stare Plattières gondole koja postoji već 30 godina. Smanjiće dužinu vožnje sa 22 minuta na samo 9 i moći će da preveze 40% više ljudi po času. Biće to prvi lift takvog tipa u 3 doline.

Otvaranje gondole u Savognin-u, zakazano je za 15. decembar 2012. i povezivaće Tigignas i Somtgant. Udvostručiće kapacitet lifta na 2000 skijaša na sat a ako je potrebno kapacitet se može povećati na čak 2600 skijaša/h.

Očekuje se da više ovakvih gondola bude instalirano u Alpima narednih godina.

 

Pošalji prijatelju

Komentari (2)

ostavi komentar
14

okt

2012

11:59  |   Vladimir Krecmer

Meni su najbolje ove telekabinice, najbrže su a i ne mora da se čeka dok stigne...nema guranja itd...ovakva bi bila idealna za Brzeće-Kop.

Preporuka

13

okt

2012

17:31  |   CrazyKong [neregistrovani]

E nek menjaju Platieres...mislim da je to najdosadnija gondola kojom sam se vozio.


Kad udjes, do gore zaboravis gde si krenuo i sto si uopste ulazio.


Inace sastoji se od 3 dela (2 medjustanice) i mada joj je deklarisana brzina 5m/s, sigurno je da ne vozi brze od 2m/s.

Preporuka

Ostavi komentar