Naslovna    Vesti    Skijališta    Dva puta više turista u ski centrima u toku leta
06

avg

2012

Dva puta više turista u ski centrima u toku leta

Sve više turista se ove godine opredeljuje da letnji odmor provede na srpskim planinama, budući da nude prijatne temperature i utočište od letnje vreline.

Samo u toku proteklog vikenda ski centre Tornik na Zlatiboru i Kopaonik je posetilo preko 2.000 gostiju.

U periodu od maja do kraja jula u ski centrima Tornik na Zlatiboru i Kopaonik je zabeležena duplo veća poseta u odnosu na isti period prošle godine. Dva puta više turista je uživalo u panoramskoj vožnji žičarama Tornik na Torniku i Pančićev vrh na Kopaoniku. Pored toga, biciklističke staze, koje predstavljaju ovogodišnji novitet u oba ski centra, u toku jula je isprobalo više od 100 biciklista, a isto toliko turista je učestvovalo u organizovanim šetačkim turama.

Dok je Zlatibor već poznat kao letnja turistička destinacija, Kopaonik ove godine doživljava procvat, što se tiče letnjeg turizma. Žičarom Pančićev vrh, do sada se provozalo osam puta više turista nego lane, a u samo prva četiri dana avgusta zabeleženo je više panoramskih vožnji nego u toku čitavog avgusta prošle godine.

Rute za planinski biciklizam na Kopaoniku:

Suvo rudište – Ruta kreće od polaza žičare Pančićev vrh, kreće se ka rudniku Suva ruda, stazom Sunčana dolina, pored tehničke baze, staze Malo jezero i Krst do Doline sportova – dužina rute je 3,3 km, tip: makadam/asfaltni put/zemljani put, težina rute je 2/5.

Pančićev vrh – Ruta kreće od izlaza žičare Pančićev vrh, preko staze 4/6/4, Pajinog presla, staze Mašinac do Doline sportova – dužina rute 2,2 km, tip rute: zatravljeni put/makadam/zemljani put, težina rute je: 4/5.

U centru Kopaonika (na samom polazu žičare Pančićev vrh) moguće je rentirati bicikle (PlanetBike), a prevoz do Pančićevog vrha omogućen je šestosednom žičarom na koju su postavljeni specijalni nosači za prevoz bicikala. Sat vremena iznajmljivanja bicikla košta 400 dinara, 2 sata košta 100 dinara skuplje dok je celodnevna renta 800 dinara. Preporučuje se i kaciga koja, ukoliko nemate svoju, iznosi 200 dinara za ceo dan. Pojedinačna vožnja žičarom staje 300 dinara dok ćete za tri vožnje platiti 600 dinara.

Izvor: Skijališta Srbije

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar