Naslovna    Vesti    Skijališta    Požar u hotelu Grand na Kopaoniku
17

jun

2012

Požar u hotelu Grand na Kopaoniku

Brojne vatrogasne ekipe uspele su većim delom da ugase požar koji je rano jutros izbio u hotelu Grand na Kopaoniku, ali dim i dalje kulja iz zapaljenog objekta, dok bi rezultati istrage o uzroku izbijanja požara mogli biti poznati sutra.

Oko 40 vatrogasaca iz Kraljeva, Kruševca, Kopaonika, Brusa i Raške i dalje rade na tome da dogase požar, rekao je Tanjugu načelnik Vatrogasne jedinice Kraljevo Milanko Obrenović.

Požar, u kojem nema povređenih a pričinjena je velika materijalna šteta, izbio je jutros oko 4.15 i u tom trenutku u hotelu je bilo oko 70 gostiju, koji su premešteni u susedne objekte.

Načelnik Vatrogasne jedinice Kraljevo rekao je da, prema informacijama kojima nadležni trenutno raspolažu, vatra je oštetila oko 30 soba u jednom bloku hotela, trećinu krova i aperitiv salu. 

- U toku je uviđaj na terenu inspektora protivpožarne zaštite, ali s obzirom da je reč o većem požaru, verovatno će rezultati istrage biti poznati tek sutra -  rekao je Obrenović.

Zahvaljujući brojnim ekipama vatrogasaca požar je lokalizovan rano jutros, ali zbog specifičnosti objekta još uvek nije u potpunosti ugašen.

Kompanija MK Group, u čijem je vlasništvu najveći hotelski kompleks na Kopaoniku, saopštila je danas da će učiniti sve da sanira štetu na delu smeštajnih kapaciteta Hotela Grand, kojima je pričinjena šteta u jutrošnjem požaru. MK Group uložiće sve napore da puni kapaciteti Granda u rekordnom roku budu ponovo u funkciji i rekonstruisani u skladu sa standardima hotela, navodi se u saopštenju.

MK Group zahvaljuje svim nadležnim službama, vatrogascima, policiji, građanima i zaposlenima na nesebičnoj pomoći tokom gašenja požara a posebnu zahvalnost na angažovanju tokom ovog nemilog događaja duguje Vojsci Srbije, navodi se u saopštenju.

Posle privatizacije 2008. godine, kompanija MK Group, investirala je 15 miliona evra u renoviranje hotela Grand i apartmanskog kompleksa Konaci.

Izvor: Tanjug, Fonet

Photo: Telegraf.rs

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar