Naslovna    Vesti    Ski Oprema    Novi super ski simulator
11

okt

2012

Novi super ski simulator

SkyTechSport simulator predstavlja do sada neprevaziđenu mašinu za skijanje i snoubording.

SkyTechSport konačno je predstavio svoj ski simulator, a po prvim ocenama, radi se o do sada neprevaziđenoj mašini za skijanje i snoubording. Razvoj ove kompleksne tehnologije počeo je u Evropi, a visokoobrazovani fizičari, matematičari i stručnjaci za računare potrudili su se da stvore simulator koji koristi kompjuterske sekvence, moćne diskove, senzore i projektore koji generišu ogromnu virtuelnu ski stazu. Interesanto je da svaki korisnik ima mogućnost da sam projektuje slalomsku ili veleslalomsku trasu.

Preko 100 trening centara u Nemačkoj, Češkoj, Poljskoj, Rusiji i Grčkoj koriste SkyTechSport simulatore, a nedavno je otvoren prvi centar u SAD, i to u Beverli Hilsu u Los Anđelesu. Osnovni cilj kompanije je omogućavanje profesionalnih treninga preko cele godine i popularizacija ski sporta van zimske sezone.

Na simulatoru mogu da vežbaju i početnici, koji postepeno savladavaju osnovne elemente skijanja. Napredni skijaši imaju priliku da unaprede svoje znanje i dobro zategnu mišiće koji će im biti potrebni kada zaista budu na stazi. Koliko je vožnja na simulatoru realna govori podatak da je prisutna ista G sila kao i kod pravog spuštanja niz padinu.

 

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar