Naslovna    Vesti    Ostalo    Ski savez Srbije prikupio sredstva za novu opremu
25

nov

2015

Ski savez Srbije prikupio sredstva za novu opremu

Na donatorskoj večeri prikupljena sredstva za kupovinu novog kombija i opreme za najmlađe skijaške takmičarske kategorije.

Ski savez Srbije organizovao je juče gala donatorsku večeru u hotelu Majdan na kojoj su prikupljena sredstva za kupovinu novog kombija i opreme za najmlađe skijaške takmičarske kategorije.

Domaćini svečanog skupa, koji su se i obratili zvanicama, bili su Uros Zeković, pomoćnik ministra omladine i sporta, Đorđe Višacki, generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije, Zoran Mićović, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije, Nina Mićić snowboard reprezentativka Srbije i Vladeta Radivojević, predsednik Skijaškog saveza Srbije.

Po prvi put u svojoj istoriji SSS organizuje ovakvu manifestaciju i od ove godine postaće tradicionalna. Imamo viziju razvoja, ulaganja u znanje i mlade talente, imamo potrebnu energiju  i nadamo se da ćemo svake godine izvoditi što više dece na sneg, negujući tako buduće šampion - izjavio je Vladeta Radivojević, predsedik Skijaškog saveza Srbije.

Donacije su se prikupljale kupovinom specijalnih pozivnica za večeru, u iznosu od 50 - 99, 100 - 199, 200 - 299, ili preko 300 hiljada dinara. Do kraja večeri prikupljeno je preko 2 miliona 320 hiljada dinara.

Donatorska večera organizovana je kako bi se podržao razvoj zimskih sportova i promovisao zdrav život.

Skijaški Savez Srbije osnovan je 1948. godine i čine ga alpsko i nordijsko skijanje i snowboarding. On je zvanični nacionalni savez ispred Ministarstva omladine i sporta, član je Olimpijskog komiteta Srbije, Parolimpisjkog komiteta Srbije, Svetske skijaške federacije i Svetske snowboard federacije.

Takmičari saveza učestvovali su na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima gde su ostvarivali značajne rezultate, a među najuspešnijim članovima su Jelena Lolović, Milanko Petrović, Aleksandar Milenković, Marko Đorđević, Nevena Ignjatović, Nina Mićić, Marko Vukićević i drugi.

U sastavu saveza su skijaški klubovi iz 5 regiona sa oko 500 aktivnih takmičara. Većina aktivnosti saveza se finansira od strane Ministarstva omladine i sporta, Olimpijskog komiteta Srbije i Svetske skijaške federacije. Skijaški savez Srbije nastupiće na predstojećem Sajmu sporta koji se, po prvi put u našoj zemlji, održava 27, 28. i 29. novembra u hali 2 Beogradskog sajma, gde će se predstaviti svojim programima i interesantnim zimskim aktivacijama.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar