Naslovna    Vesti    Ski Oprema    Black Diamond kupuje Poc
08

jun

2012

Black Diamond kupuje Poc

Američka kompanija iz Salt Lake City-ja, Black Diamond, kupiće švedski POC, proizvođača zaštitne opreme za mnoge ekstremne sportove.

Black Diamond Inc, američka kompanija sa sedištem u Solt Lake City-ju, objavila je juče da je zaključila ugovor o kupovini švedskog proizvođača zaštitne opreme za ekstremne sportove, POC. Black Diamond će ovu kompaniju iz Stockholma kupiti za 43.5 miliona američkih dolara. Očekuje se da će ova transakcija biti izvršena u junu 2012.

POC je relativno mlada kompanija osnovana 2004. godine i do sada je prisutna u 27 zemalja sa svojim kacigama, brilama, naočarima, štitnicima i odećom za razne sportove, između ostalog skijanje, snowboard i biciklizam. Inače POC je fiskalnu godinu završio sa obrtom od 22.5 miliona USD što predstavlja povećanje od čak 35% u odnosu na prethodnu.

Opremu ovog proizvođača trenutno nose i skijaši iz velikog karavana Svetskog kupa u alpskom skijanju, Bode Miller, Julia Mancuso, Steven Nyman i većina takmičara i takmičarki iz švedskog ski tima. Takođe free-style skijaši Tanner Hall i T.J. Schiller nose POC opremu.

Peter Metcalf, predsednik i izvršni direktor Black Diamond-a, kompanije koja proizvodi raznu "outdoor" i sportsku opremu za kampere, alpiniste kao i skijaše i snowboardere, izjavio je da "veruje kako je POC jedan od najinovativnijih, najbrže rastućih i najatraktivnijih brendova kada je u pitanju zaštita ekstremnih sportista i da da će njegova kupovina dati novu snagu Black Diamondu".

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar