Naslovna    Vesti    Ostalo    Održan seminar skijanja GSS Srbije
25

dec

2013

Održan seminar skijanja GSS Srbije

Tradicionalan decembarski seminar skijanja GSS Srbije održan je, po četvrti put, od 15. do 21. decembra na Kopaoniku.

Seminar skijanja, namenjen spasiocima, saradnicima i "tečajcima" GSS-a, bio je odlična prilika da svi učesnici, kroz celodnevni rad na stazama skijaškog centra Kopaonik, ovladaju i usavrše tehniku skijanja, kao i da steknu sigurnost na najstrmijim stazama. Polaznici seminara bili su u prilici da detaljno upoznaju planinu, staze u skijaškom centru i prate rad spasilaca na terenu.

Iskusan sedmočlani tim instruktora skijanja, članova GSS-a, svakodnevno je kroz vežbe, predavanja, diskusije i analizu video materijala, snimanog u toku rada, nesebično prenosio znanje učesnicima seminara. Polaznici su bili podeljeni u više grupa i savladavali su tehnike skijanja shodno njihovom početnom znanju.

Specijalan gost-predavač ovogodišnjeg seminara bio je Matic Jeraša, dugogodišnji trener SK "Midžor" iz Knjaževca, predsednik "Snow Sports Academy" – ogranak Srbija, član slovenačkog "Demo tima" i predsednik ocenjivačke komisije za sticanje zvanja instruktora skijanja u Srbiji.

Ovom najmasovnijem seminaru do sada, prisustvovala su čak 44 polaznika, a svi oni imali su priliku da pokažu naučeno na polaganju, održanom poslednjeg dana seminara na stazi Duboka, na njenom težem, crnom delu.

Izvor i foto: GSS.rs

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar