Naslovna    Blog    Skijališta    Najskuplji hotel u Alpima
17

apr

2012

Predrag Gajić

Najskuplji hotel u Alpima

Ukoliko vam budžet za skijanje iznosi blizu pola miliona evra (dobro ste pročitali - 500.000 evra!), onda je Hotel de Charme Les Airelles u Courchevelu 1850 prava stvar za vas.

Hotel de Charme Les Airelles daleko je najskuplji u Alpima, a verovatno i šire. Jer samo za jedan dan treba izdvojiti "skromnih" 35.000 evra, ali caka je u tome što apartman ne može da se iznajmi za kraći period od dve nedelje. Tako dolazimo do neverovatnih 490.000 evra.

Šta ultra milioneri mogu da očekuju za taj novac? Pa, najpre 550 kvadrata sjajnog prostora sa dve spavaće sobe, dnevnim boravkom sa kaminom. Tu je i velika trpezarija u kojoj je privatni bar i kolekcijia skupih vina. Ukoliko poželite da pogledate neki film, na raspolaganju vam je mini-bioskop sa najnovijom tehnikom. Da ne bi bilo zabune, posle skijanja možete da koristite i svoju saunu, a potom da uživate u pogledu na okolne vrhove prekrivene snegom. Možda vas zanima i jeftnija opcija, ali tada ćete morati da doplatite za svo popijeno piće. U Courchevelu ima čak 11 hotela sa pet zvezdica, što samo govori da se radi o skijaškom centru koji privlači VIP klijentelu.

Od ostalih preskupih hotela u Alpima valja izdvojiti Badrutt's Palace u St. Moritzu, koji je nešto "jefiniji" - 19.500 švajcarskih franaka po danu. Ukoliko vam je i to preskupo, tu je Penthouse Suite at the Gstaad Palace, gde će vaš račun biti tanji svakog dana za 13.900 "švajcaraca".

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar