Naslovna    Vesti    Ski Oprema    Rukavice sa GPS prijemnikom
04

dec

2012

Rukavice sa GPS prijemnikom

Uz Zanierov model X-Plore.XGX nećete moći da se izgubite, a i boravak na snegu biće vam zabavniji.

GPS prijemnici danas su postali široko primenjivi, pa se tako prave veoma neobične kombinacije i na polju zimskih sportova. Skijanje.com već je pisalo o ski naočarama sa ugrađenim GPS-om, a možda niste znali da postoje i takve rukavice.

Poznati proizvođač Zanier još pre dve godine izbacio je X-Plore.XGX, prve rukavice sa ugrađenim GPS prijemnikom. U međuvremenu, karakteristike ovog modela su poboljšane i unapređene.

Pored toga što su izrađene od vrhunskih materijala, ove rukavice mogu biti od velike koristi ako slučajno zalutate, a uz njih će vam biti zabavnije na skijanju ili snoubordingu jer na veoma lak način beleže brzinu, pređeni put, udaljenost…

U korenu levog palca nalazi se mali hromatski ekran na kome možete da vidite sve podatke, a on uopšte ne smeta kada držite štap. Uz pomoć dva mekana tastera lako se šeta kroz meni i pronalaze prave fukcije. Običnim USB kablom svi podaci mogu se ubaciti u računar i kasnije analizirati putanja kretanja. Baterija traje oko 20 sati.

Naravno, cena ovih rukavica je znatno viša od onih običnih. U trenutku pojavljivanja koštale su oko 300 evra, ali su u međuvremenu pojeftinile i mogu da se nabave za oko 150 evra.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar