Naslovna    Vesti    Freeski    Freestyler Joey Spencer oborio Ginisov rekord
24

maj

2012

Freestyler Joey Spencer oborio Ginisov rekord

Amerikanac u parku u Blackcombu izveo skok preko rampe s dve pune rotacije dug 26,95 metara.

Joey Spencer, 19-godišnji freestyle skijaš iz SAD, veruje da je oborio Ginisov rekord u dužini skoka. Ovaj mladić je u parku u Blackcombu nedavno izveo skok preko rampe uz svoj trik "Screamen semen" i prizemljio se posle 26 metara i 95 centimetara.

Joey ima spremnu dokumentaciju, video snimak, fotografije i izjave svedoka, i uskoro će ovaj materijal poslati u kancelariju za Ginisove rekorde u London.

- Kada mi stigne serifikat iz Londona, osećaću se mnogo bolje. Ipak, duboko verujem da će ovaj skok biti priznat – kaže talentovani freestyler, koji umalo da prerano završi karijeru jer je tri puta doživljavao teže povrede.

- Došao sam na ideju da svom skijanju dam novu dimenziju i da pokušam da oborim rekord sa skokom i trikom koji sam sam izmislio.

Interesantno je da je on već zabeležio jedan dugačak skok (21.4 m), ali je video snimak pokazao da je prilikom doskoka rukom dodirnuo sneg, pa je taj pokušaj proglašen neuspešnim. Spencer se još nije popuno oporavio od preloma ruke koji je zadobio vozeći bicikl. Ipak, uspeo je da ostvari sjajan rezultat.

Već drugu godinu zaredom u Blackcombu se obara nezvaničan Ginisov rekord. Kanađanka Stephanie Jagger je baš u ovom centru finiširala neverovatan poduhvat. Ona je za 161 dan u 45 različitih ski resorta uspela je da sastavi 1.268.523 metara spusta na skijama.

Pogledajte kratki film o Joeyu Spenceru:

 

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar