Naslovna    Snowboard    Vesti    Ruska bajka
25

feb

2013

Ruska bajka

Proteklog vikenda Moskva je bila domaćin Svetskog kupa u snoubordu. Nina Micić zauzela 41. mesto u paralel slalomu.

Poslednji ovosezonski paralel slalom koji se vozio na rampi obeležio je vikend za nama. U srcu Moskve preko 100 vozača se borilo za titulu najboljeg u trećoj trci sezone. Ruska bajka se završila na najbolji mogući način. Sjajna atmosfera i odlične vožnje donele su nam neke nove šampione.

U ženskoj kategoriji najbolja je bila Caroline Calve iz Kanade. Ona je u finalu bila bolja od Poljakinje Alexandre Krol, koja je najveće iznenađenje finalnog dana. Ovo je njen prvi podijum. Treće mesto osvojila je domaća takmičarka, aktuelna šampionka u paralel slalomu, Ekaterina Tudegesheva. Naša jedina takmičarka u FIS snoubord takmičenjima, Nina Micić, osvojila je 41 mesto.

Kod momaka je prednost domaćeg terena na najbolji način iskoristio Stanislav Detkov. On se u svojoj 50. trci u okviru svetskog kupa prvi put popeo na pobedničko mesto. Drugo mesto osvojio je švajcarac Nevin Galmarini. Treće mesto pripalo je Italijanu Rolandu Fischnalleru.

S obzirom da je ovo bila poslednja trka sezone u disciplini paralel slalom, dodeljeni su mali kristalni globusi. Kod dama je najbolja Patrizia Kummer iz Švajcarske, a kod momaka, trećeplasirani u Moskvi, Italijan Roland Fischnaller.

FIS Svetski kup se nastavlja sledeće nedelje u švajcarskom skijalištu Arosa, gde se voze dve discipline, snoubord kros i paralel veleslalom. 

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar