Naslovna    Skijališta    Italija    Madonna di Campiglio

Madonna di Campiglio

Madonna di Campiglio
2504 mVrh
980 m
1524 mPočetna stanica
Ukupno km staza: 60
Telekabina
5
Sedesnjica
13
Tanjir
2
16
Plavih
18
Crvenih
8
Crnih

Madonna di Campiglio je čuveno italijansko skijalište smešteno u regiji Trentino-Alto Adige. Prostire se od 1500m do 2500m nadmorske visine. Važi za mondensko skijalište poznato po pripadnicima milanskog jet-seta koji ga posećuju. Pripada sistemu žičara Skirama Dolomiti koji broji oko 380km staza.

Iako možda nije u rangu skijališta tipa Val Gardena, Alta Badia ili nekog trećeg iz sistema Dolomiti Superski, i dalje predstavlja odličan izbor, pogotovo za porodično skijanje ili za nešto manje zahtevne, ali i dalje dobre skijaše. Takođe, ukoliko se odlučite za smeštaj u Marillevi ili Folgaridi, dobićete odlično skijanje po veoma pristupačnim cenama, naročito na početku ili na kraju sezone kada lokalne turističke agencije daju velike popuste.

Madonna di Campiglio je od Beograda udaljena 1050km a dolazi se na sledeći način. Pratite autoput Beograd-Zagreb-Ljubljana-Trst-Verona. Neposredno posle Verone se isključujete na autoput A22/E45 za Brennero i idete do Trenta. Nakon što prođete Trento, pratite putokaze za Madonnu di Campiglio. U mestu Dimaro skrećete levo za Madonnu (pravo se ide za Passo Tonale). Do Madonne je potrebno oko 10-12h vožnje kolima.

Skijalište:

Sama Madonna di Campiglio ima oko 60km staza a sa Marillevom i Folgaridom kao i Pinzolom, sa kojima je povezana sistemom žičara, taj broj se penje na solidnih 150km. Staza ima za sve kategorije skijaša a uglavnom su plave i crvene kategorije (16 plavih, 18 crvenih i 8 crnih) i fenomenalno se uređuju. Skijalište Madonne di Campiglio je podeljeno na dva dela: "Groste'/Spinale" i "5 Laghi/Pradalago". U Madonni se nalazi i čivena FIS staza "Tre" na kojoj se ponovo vozi Svetski kup. Sada je to staza na kojoj je utorkom i četvrtkom moguće noćno skijanje. Na samom vrhu dela skijališta "Groste", nalazi se prilično veliki snowpark "Ursus" koji će zadovoljiti i najzahtevnije bordere. Infrastruktura je odlična, žičare su uglavnom novije i brze, pogotovo na delu "5 Laghi/Pradalago".

Ukoliko imate "Superskirama Dolomiti" ski pass, možete skijati i u nekom od skijališta u okolini: Passo Tonale, Ponte di Legno, Paganella. Ukoliko ste u mogućnosti, obavezno obiđite Passo Tonale koji sa Presena glečerom predstavlja odličan izbor za jednodnevni izlet.

Smeštaj:

Madonna je pravo mondensko skijalište sa velikim brojem hotela od kojih većina ima preko 3***. Centar je pretvoren u pešačku zonu i ima pregršt prodavnica tako da će svi ljubitelji šopinga pronaći nešto za sebe. Takođe, u centru je i veliki supermarket a cene su prilično pristupačne. Ukoliko želite jeftiniji smeštaj, a opet mogućnost da svakodnevno skijate u Madonni, onda odaberite Marillevu i Folgaridu koji su žičarom udaljeni ne više od 30-ak minuta a cene smeštaja su i do 50% niže u odnosu na Madonnu.

Restorani, barovi, apres ski:

Madonna di Campiglio nema reputaciju skijališta sa dobrim apres ski provodom. Uglavnom je to u "Riffugiu Boch" koji se nalazi na međustanici gondole koja vodi na Passo Groste i traje do nekih 15:30h a nakon toga provod možete pronaći u nekom od pabova u samom mestu. Preporučujemo da od pabova obavezno obiđete "Franc Jozef". Ako ste ljubitelj dobrih koktela, tu je legendarni Suisse bar a za sve one koji vole picu iz prave peći na drva obiđite restoran Belvedere.

  • Moderna infrastruktura, brzi liftovi
  • Prelep ambijent
  • Prisupačne cene
  • Relativno mali broj staza
  • Loš apres ski provod
 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Oceni

Ostavi komentar