Naslovna    Vesti    Takmičenja    Vikend trka Svetskog kupa u Cortini d'Ampezzo
22

jan

2018

Vikend trka Svetskog kupa u Cortini d'Ampezzo

U poznatom italijanskom skijalištu održana takmičenja skijašica u brzim disciplinama.

Najbolje svetske skijašice su prethodnog vikenda vozile brze discipline u italijanskoj Cortini d'Ampezzo. Na programu su bila dva spusta i jedan superveleslalom.

U prvom spustu, voženom u petak, najbolje vreme ostvarila je domaća skijašica Sofia Goggia. Drugo mesto pripalo je Lindsey Vonn, dok je treća bila još jedna Amerikanka, Mikaela Shiffrin, koja je nastavila sa dobrim rezultatima u brzim disciplinama ove sezone.

U drugom spustu voženom u subotu, Lindsey Vonn odvezla je savršenu trku i došla do 79. pobede u karijeri u Svetskom kupu. Druga je bila Tina Weirather iz Lihtenštajna, dok je treće mesto pripalo Amerikanki Jacqueline Wiles.

Poslednjeg dana takmičenja u Cortini skijašice su nastupale u superveleslalomu. Do prve pobede ove sezone došla je Lara Gut koja polako počinje da se vraća u formu u kojoj je bila pre teške povrede kolena koja ju je odvojila od takmičenja prošle sezone. Podijum u superveleslalomu kompletirale su Italijanka Johanna Schnarf i Austrijanka Nicole Schmidhofer.

Skijašice nastavljaju takmičenja u Svetskom kupu već u utorak kada je na programu veleslalom u italijanskom Kronplatzu.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar