skijanje.com :: Ostalo http://www.skijanje.com/vesti/ostalo/rss.html Ostale vesti iz sveta skijanja. sr http://www.skijanje.com/img/logo.png skijanje.com :: Ostalo http://www.skijanje.com/vesti/ostalo/rss.html Zašto izabrati skijanje na Kopaoniku? http://www.skijanje.com/vesti/ostalo/1764/zasto-izabrati-skijanje-na-kopaoniku.html Ljubitelji planina, a pogotovo zimskih sportova, sigurno već razmišljaju o tome gde će skijati ove godine. ]]>

Ljubitelji planina, a pogotovo zimskih sportova, sigurno već razmišljaju o tome gde će skijati ove godine. I dok bi neko rekao da je za ovakve planove rano, ovo je zapravo idealno vreme da počnete da planirate svoje zimovanje.

Ukoliko na vreme isplanirate kada i gde ćete ići na skijanje, imaćete prlike da uhvatite neku od neverovatnih first minute ponuda, u okviru kojih možete po veoma povoljnim cenama dobiti kvalitetan smeštaj, ili ceo ski aranžman. Najveći srpski skijaški centar Kopaonik svake godine izbaci pregršt first minute ponuda, a evo zbog čega bi trebalo da posetite ovu planinu.

Kopaonik poseduje najsavremenije staze za skijanje u Srbiji

Na skijalištu Ski centra Kopaonik izgrađeno je 25 žičara i dve pokretne trake. Uređeno je 39 alpskih ski-staza, 26 ski-puteva i dva poligona za obuku početnika. Kojoj god kategoriji skijaša da pripadate, naći ćete stazu za sebe, jer Kopaonik raspolaže sa 23 plavih, 20 crvenih i 6 crnih staza.

Ono što je posebna pogodnost je to što su sve staze međusobno povezane i udaljene nekoliko desetina metara od centralnog kompleks hotela. Kao što smo pomenuli, postoji redovna autobuska linija do skijališta za smeštajne kapacitete koji su udaljeniji.

Pored staza za alpske discipline, u predelu Ravnog Kopaonika postoji 20 km uređenih staza za nordijsko skijanje. O vašoj bezbednosti na skijalištu tokom cele sezone brine Gorska služba spasavanja. Kopaonik ski centar zaista zadovoljava potrebe svih skijaša, i to po najvišim standardima.

Vrhunski smeštaj po povoljnim cenama

Kada je u pitanju smeštaj na Kopaoniku, ova planina se može pohvaliti izuzetno velikom ponudom smeštaja za svačiji ukus. Na raspolaganju su vam apartmani, hoteli, apart hoteli kao i VIP apartmani. Vaše je samo da izaberete šta vam najviše odgovara.

Kao što smo pomenuli, Kopaonik nudi veliki broj first minute ponuda, pa svoje zimovanje možete rezervisati po specijalnom cenovniku za rani buking do kraja oktobra. Osim što ćete uštedeti, na vreme ćete isplanirati svoje skijanje, pa vam do datuma polaska neće ostati druga obaveza osim - radovanja i iščekivanja dana polaska.

Tip smeštaja nije jedina stvar koju možete da birate. Hoteli i apartmani su smešteni na različitim lokacijama, pa po svojoj želji možete izabrati neke bliže ili dalje od vaših omiljenih staza.

Mnogi od smeštajnih kapaciteta na raspolaganju imaju i restorane, spa i wellness centre, obezbeđen parking, igraonice za decu, a takođe i organizovan prevoz do skijaških staza, kao i ski servis.

Uređenost centra Kopaonika

Kopaonik je urbana panina, pa skijanje nije jedina stvar koja mami turiste. Osim što možete uživati u šetnji centrom Kopaonika koji je potpuno uređen, ovo mesto se može pohvaliti i dobrom zabavom i bogatim noćnim životom, zbog čega je Kopaonik čest izbor među mlađom populacijom.

Međutim, Kopaonik je odličan izbor i za porodice sa decom, koja mogu uživati u raznovrsnim sadržajima snowparka uz razne zimske aktivnosti, kao što su sankanje i klizanje. Posetioci svh uzrasta će sigurno uživati i u kafićima na Kopaoniku, ali i restoranima koji su kao stvoreni za gurmane.

Ne propustite priliku da probate specijalitete kopaoničkog kraja, kao što su rebarca na kajmaku, šardene, dimljena pastrmka, gibanica ispod sača, kao i mnogobrojna jela internacionalne kuhinje koja se ovde takođe služe.

Verujemo da ste, ukoliko ste aktivni skijaš, već posetili ovu prelepu planinu, a ako niste - ova zima je prava prlika da to učinite. Iskoristite popuste i ugrabite najpovoljniji smeštaj na Kopaoniku, i uživajte u svim sadržajima koje on nudi.

First minute ponuda Supernova Travel za sezonu 2018/19.

]]>
Thu, 16 Aug 2018 10:01:00 +0100 Ostalo http://www.skijanje.com/vesti/ostalo/1764/zasto-izabrati-skijanje-na-kopaoniku.html
Supernova Travel: Leto na Kopaoniku! http://www.skijanje.com/vesti/ostalo/1756/supernova-travel-leto-na-kopaoniku%21.html Provedite aktivan letnji odmor na Kopaoniku, pogledajte ponudu agencije Supernova Travel za leto 2018. ]]>

Pogledajte cenovnike ispod i kompletnu ponudu na sajtu Supernova Travel.

 

]]>
Tue, 3 Jul 2018 12:30:00 +0100 Ostalo http://www.skijanje.com/vesti/ostalo/1756/supernova-travel-leto-na-kopaoniku%21.html
Supernova Travel: Leto na Staroj planini! http://www.skijanje.com/vesti/ostalo/1754/supernova-travel-leto-na-staroj-planini%21.html Provedite letnji odmor u hotelu "Stara planina", pogledajte ponudu agencije Supernova Travel za leto 2018. ]]>

Hotel Stara Planina nalazi se na jednom od najlepših mesta Stare planine - Jabučkom ravništu, na 1.466m nadmorske visine. Pravu atrakciju predstavlja prva gondola u Srbiji koja skijaše prevozi od hotela do vrha Babin zub.

Sadržaj hotela:

3 konferencijske sale, restoran, loby bar sa sunčanom terasom, picerija, bar, dečja igraonica,dečje igralište, baby corner za čuvanje beba, klizalište, wellness & spa centar sa zatvorenim bazenom, kozmetičko/frizerski salon, bankomat, menjačnica, prodavnica, suvenirnica, brendirana prodavnica garderobe, parfimerija, apoteka, room service, mesto za odlaganje prtljaga, usluga recepcije 24h i podzemna garaža (147 parking mesta, uz 8 mesta za vozila osoba sa invaliditetom).

Wellness & Spa centar:

Prostire se na 1000m², u okviru koga se nalaze: zatvoreni bazen, hidromasažna kada, sauna i hamam, relax zona sa ležajkama, masaže i tretmani, fitness sala. 

Biznis sale:

Hotel u svojoj ponudi ima 3 multimedijalne konferencijske sale, jednu od 100m2 koja može da primi 80 osoba i deljiva je sistemom pokretnih zidova, kao i dve manje sale od po 40m2. Sale su opremljene svim neophodnim sadržajima za održavanje seminara, team buildinga, poslovnih sastanaka, radionica i sl.

Usluga:

Light all Inclusive.- doručak, lagani ručak, večera piće  tokom ručka i večere (vino, pivo i gazirana bezalkoholna pića).

Pogledajte cenovnik i kompletnu ponudu ovde.

]]>
Fri, 22 Jun 2018 13:25:00 +0100 Ostalo http://www.skijanje.com/vesti/ostalo/1754/supernova-travel-leto-na-staroj-planini%21.html
Istraživanje skijaške populacije http://www.skijanje.com/vesti/ostalo/1752/istrazivanje-skijaske-populacije.html ANKETA - Istraživanje skijaške / snowboard populacije i njihovih preferencija. ]]>

Udruženje ljubitelja skijanja, SkiBus, sprovodi istraživanje skijaške / snowboard populacije našeg regiona. Pozivamo sve skijaše i bordere da se aktivno uključe u ovo istraživanje popunjavanjem upitnika na linku koji se nalazi na kraju teksta. Najlepše vas molimo da pomognete u istraživanju skijaške populacije i kompletno i precizno popunite upitnik, odgovorima koji su u skladu sa vašim iskrenim i stvarnim podacima, mišljenjima, ponašanjem (u zavisnosti od toga šta konkretno pitanje zahteva).

Za realizaciju upitnika je potrebno 10 minuta. Anketa je u potpunisti anonimna.

Takođe, molimo vas da u istraživanje uključite i pozovete sve one skijaše i bordere, za koje ste sigurni da će upitnik iskreno i precizno popuniti. Na upitnik mogu samostalno odgovarati sve osobe starije od 12 godina.

Participacija i popunjavanje upitnika je isključivo stvar dobre volje i oni koji to ne žele ne moraju učestvovati.

Molimo vas da svako samo jednom popuni anketu. Sa koje god strane i preko kojih god društvenih medija narednih dana ona bude stizala do vas, imajte to na umu.

Srdačno se zahvaljujemo svima na pomoći i izdvojenom vremenu!

SKIJAŠKO ISTRAŽIVANJE - ANONIMNA ANKETA SKIJAŠKE POPULACIJE

]]>
Wed, 9 May 2018 19:09:00 +0100 Ostalo http://www.skijanje.com/vesti/ostalo/1752/istrazivanje-skijaske-populacije.html
Supernova Travel: SKIKOP paketi na Kopaoniku http://www.skijanje.com/vesti/ostalo/1722/supernova-travel-skikop-paketi-na-kopaoniku.html SKI KOPAKET - Ove zime svaka kombinacija dobija: Uz smeštaj na Kopaoniku dodaj SKI PASS, SKI ŠKOLU, NAJAM SKI OPREME, PREVOZ preko Supernove i ostvari sjajnu uštedu! ]]>

Za kompletnu ponudu posetite sajt: www.kopaonik.travel

]]>
Mon, 29 Jan 2018 11:00:00 +0100 Ostalo http://www.skijanje.com/vesti/ostalo/1722/supernova-travel-skikop-paketi-na-kopaoniku.html
Oboren Ginisov svetski rekord u brzini na skijama http://www.skijanje.com/vesti/ostalo/1652/oboren-ginisov-svetski-rekord-u-brzini-na-skijama.html Britanski bivši olimpijac i poznati svetski proizvođač automobila postigli novi Ginisov svetski rekord u brzini na skijama. ]]>

Jedan od najboljih britanskih skijaša svih vremena, Graham Bell, postao je najbrži čovek na skijama vučen od strane automobila. Bell je zakačen za automobil Jaguar XF Sportbrake, razvio brzinu od čak 189.07 kilometara na sat. Prethodni rekord je iznosio 112.65 kilometara na sat.

 

Novi Ginisov svetski rekord oboren je na severu Švedske, u Jaguarovom test centru u Arjeplogu, pri temperaturi od  -28°C.

Britanac je u ovom poduhvatu koristio Atomic Redster skije i pancerice.

]]>
Mon, 9 Oct 2017 11:18:00 +0100 Ostalo http://www.skijanje.com/vesti/ostalo/1652/oboren-ginisov-svetski-rekord-u-brzini-na-skijama.html
Kopaonik i Bansko - skijanje i zimovanje po povoljnim cenama http://www.skijanje.com/vesti/ostalo/1575/kopaonik-i-bansko---skijanje-i-zimovanje-po-povoljnim-cenama.html Turistička agencija Filip Travel - pogledajte ponude za skijališta Kopaonik i Bansko. ]]>

Sezona zimovanja i skijanja je već počela, ali ukoliko još uvek niste odabrali svoju zimsku destinaciju, agencija Filip Travel ima bogatu ponudu u kojoj ćete sigurno pronaći nešto u skladu sa svojim afinitetima. U januaru su aktuelni popusti i do 28%, za Bansko i Kopaonik.

Poznati ski centar u Bugarskoj- Bansko poseduje odlično uređene staze za sve nivoe skijaških veština. Odlična infrastruktura i velika ponuda hotela i apartmana u blizini žičara privlači veliki broj turista. Još jedan adut kojim raspolaže Bansko, definitivno su povoljne cene smeštaja i ski pass-a, a u agenciji Filip Travel trenutno su aktuelni dodatni popusti i do 28%. Tako će vas u hotelu Olymp Bansko 3*, 7 noćenja sa doručkom koštati svega 82 € po osobi, a celokupnu ponudu možete pogledati na ovom linku https://www.filiptravel.rs/sr/location/bansko/hoteli

Kopaonik je nesumnjivo prvi izbor za sve one koji više vole zimovanje i skijanje na domaćim planinama. Bez obzira da li volite laganu šetnju utabanim snežnim stazicama ili ste ipak više za adrenalinsko zimovanje uz svakodnevno skijanje, na Kopaoniku ćete u svenu uživati. Cena smeštaja za 8 dana u januaru,  kreće se od 17.710 RSD (ponudu možete pogledati ovde). Za apartmane Konaci 4*, aktuelne su AKCIJA 7=6 – platite šest, boravite 7 noći (važi u terminima 15.01-22.01 / 19.02-26.02 / 26.02-05.03) i AKCIJA 7=5 – platite 5, boravite 7 noći (važi u terminima 17.12-30.12 / 19.03-26.03 / 26.03-02.04 / 02.04-19.04). Detaljnije…

Pored izdvojenih promotivnih ponuda, u Filip Travelu pronađite i zimovanje na Jahorini, Kranjskoj Gori i brojnim i drugim slovenačkim, bugarskim  i austrijskim ski centrima. Ponudu Zima 2017 pogledajte na linku: https://www.filiptravel.rs/sr/stranica/zima2017

]]>
Thu, 12 Jan 2017 16:41:00 +0100 Ostalo http://www.skijanje.com/vesti/ostalo/1575/kopaonik-i-bansko---skijanje-i-zimovanje-po-povoljnim-cenama.html
Neverovatno spasavanje na ski liftu (VIDEO) http://www.skijanje.com/vesti/ostalo/1571/neverovatno-spasavanje-na-ski-liftu-video.html Profesionalni hodač po žici zahvaljujući svom umeću uspeo da spasi život skijašu koji je pao u nesvest. ]]>

Profesionalni hodač po žici Mickey Wilson spasio je život čoveku na ski liftu u Koloradu, SAD. Nesreća se desila kada se ranac koji je dotični skijaš imao na leđima zakačio za korpu lifta, a čovek je skliznuo sa sedišta i ostao da visi u vazduhu. Da stvar bude gora, jedan od kaiševa ranca se obmotao oko njegovog vrata i počeo da ga guši. Ubrzo je pao u nesvest, ali prisebnost Mickeya Wilsona spasila mu je život.

Ovaj hrabri sportista popeo se na najbliži stub i po žici brzo uspeo da dođe do korpe, uspeo je da uhvati nož koji su mu bacili i preseče kaiš.

- Danas sam spasio ljudski život. Planirao sam da skijam sam, ali pridružili su mi se još neki skijaši. Jedan iz neše grupe našao se u opasnosti kada mu se ranac zakačio za korpu. Desilo se najgore, pošto ga je ranac gušio i pao je u nesvest. Ljudi su počeli da paniče jer je svaka sekunda bila dragocena. Nije bilo druge nego da iskoristim svoje umeće hodanja po žici, brzo sam stigao do njega, pokušao sam da ga otkačim udaranjem o ranac, ali nisam uspeo. Jedan od radnika mi je dobacio nož i, srećom, uhvatio sam ga iz prve. Ubrzo je stigla patrola i uspeli su da mu povrate disanje. U ovom slučaju bilo je mnogo sreće, a najvažnije je da se čovek oporavio - napisao je na svom Fejsbuk profilu Mickey Wilson, višestruki šampion u hodanju po žici.

]]>
Mon, 9 Jan 2017 10:15:00 +0100 Ostalo http://www.skijanje.com/vesti/ostalo/1571/neverovatno-spasavanje-na-ski-liftu-video.html
Filip Travel - Ponuda kojoj skijaši neće odoleti http://www.skijanje.com/vesti/ostalo/1543/filip-travel---ponuda-kojoj-skijasi-nece-odoleti.html Turistička agencija Filip Travel, pripremila je specijalnu ponudu za predstojeću skijašku sezonu 2016/17! ]]>

Bliži nam se zima, a sa njom raste i euforija oko odlaska na zimovanje i skijanje. Za sve iskusne skijaše kojima je poznat taj osećaj, ali i za one koji do sada nisu imali prilike da se upuste u ovu zimsku avanturu ili pak samo vole da uživaju u snežnoj idili, spremili smo primamljive cene i popuste. Više od 23 godine organizujemo putovanja za vas i verujemo da ćete biti zadovoljni našom ponudom i za zimsku sezonu 2016 / 2017.

Zimski raspust na Kopaoniku – Ako ste ljubitelj domaćih staza i planina, Kopaonik je idealna destinacija da sa svojim školarcima provedete zimski raspust. Iz ponude izdvajamo najam studija 2+1 u apartmanima Nebeska stolica 1, po ceni od 78750 dinara po sobi. (Pogledajte ponudu)

Kranjska Gora – Specijalno, cele zimske sezone 2016/2017, hoteli na Kranjskoj Gori nude smeštaj za 7 noći po ceni od 6. Pa tako u Hotelu Špik 3*, 7 noći na bazi polupansiona platićete od 261 €, uz GRATIS boravak za prvo dete do 12 godina sa dve odrasle osobe. (Pogledajte ponudu)

Bansko i Borovec – Poznata skijališta u Bugarskoj, i ove zime mame turiste iz Srbije svojom ponudom. Za boravak na Borovecu tokom novogodišnjih praznika, od 31.12 - 7 polupansiona u Hotelu Lion 4* + gratis smeštaj za dete do 4 god (starija deca plaćaju cenu pomoćnog kreveta) cena iznosi od 323 evra po osobi. Doplata novogodišnje večere je obavezna. (Pogledajte ponudu)

Celokupnu ponudu zimskih aranžmana možete pogledati putem linka: https://www.filiptravel.rs/sr/stranica/zima2017

]]>
Thu, 1 Dec 2016 12:19:00 +0100 Ostalo http://www.skijanje.com/vesti/ostalo/1543/filip-travel---ponuda-kojoj-skijasi-nece-odoleti.html
U četvrtak počinje EXPO-ZIM http://www.skijanje.com/vesti/ostalo/1539/u-cetvrtak-pocinje-expo-zim.html Tradicionalni sajam zimske opreme i turizma na Beogradskom sajmu trajaće do 4. decembra. ]]>

Međunarodni sajam zimske sportske opreme, turizma i rekreacije Ekspo-zim, pocinje u četvrtak 1. decembra i trajaće do 4. decembra u halama 3 i 3A Beogradskog sajma.

Kao i svake godine Skijališta Srbije tradicionalno nastupaju na ovom sajmu, na kom počinje prodaja ski karata za nastupajucu zimsku sezonu. Kako su već skijaši i borderi navikli, i ove godine ce na Expo-zimu moći da kupe ski karte sa popustom od 10 posto.  Pored ski pasa, posetioci sajma ce moći da kupe i zanimljive suvenire koji asociraju na sneg i omiljene zimske sportove.

Nastupom na sajmu Skijališta Srbije najavljuju početak ovogodišnje skijaške sezone, a manifestacija Ski opening u ski centru Kopaonik počinje 8. i traje do 11. decembra. Ski opening na Staroj planini planiran je za period od 15. do 17. decembra, dok se sezona na Torniku na Zatiboru otvara od 22. do 24. decembra.

Na sajmu, kojim tradicionalno počinje zimska sportska turistička sezona, predstaviće se najveći domaći i inostrani proizvodači i uvoznici zimske sportske opreme, ski centri, agencije i najatraktivnije domaće i inostrane turističke destinacije.

Izvor: Skijališta Srbije

]]>
Wed, 30 Nov 2016 11:04:00 +0100 Ostalo http://www.skijanje.com/vesti/ostalo/1539/u-cetvrtak-pocinje-expo-zim.html
Križaj: Kopaonik bi mogao da bude Kitzbuehel http://www.skijanje.com/vesti/ostalo/1520/krizaj-kopaonik-bi-mogao-da-bude-kitzbuehel.html Skijanje može da bude značajan izvor prihoda i za Srbiju. Nismo naučili da iskoristimo iskustva Austrije, finansijski temelj ove države su ski-centri, smatra legendarni skijaš. ]]>

Bojan Križaj, nekadašnji as slalomaških staza, nedavno je boravio u Srbiji, kada je za Blic pričao o sportu, skijanju, ali i o Novaku Đokoviću.

- Skijanje može da bude značajan izvor prihoda i za Srbiju. Nismo naučili da iskoristimo iskustva Austrije, finansijski temelj ove države su ski-centri. Kopaoniku nedostaje infrastruktura da bi bio kao Wengen, Kitzbuehel – kaže Križaj.

Osam puta je pobeđivao na trkama za Svetski kup, dva puta nastupao na Zimskim olimpijskim igrama. U Lake Placidu 1980. za dve stotinke mu je izmaklo olimpijsko zlato, osvojio je srebro na Svetskom prvenstvu 1982. u Schladmingu... Bojan Križaj – nekada je bio sinonim za jugoslovensko skijanje i utabao put onima koji su dolazili posle njega.

- Skijao sam u vreme zajedničke države i ponosam sam na to. Moja generacija je digla ovaj sport iz nekog proseka i voleli su nas svi od Vardara do Triglava. Na krilima toga Hrvati su napravili veliki bum, a Slovenci nastavili napred. Petrovič, Strel, Kuralt, Franko cela moja generacija je potekla iz Slovenije, ali svi smo bili Jugosloveni. Jugonostalgičar sam, svake godine motorom obilazim bivšu državu. Zlatibor, Jadran, Ohrid, na Jahorini imam privatni posao - priča Bojan.

Srpski vaterpolisti, hrvatski rukometaši, slovenački skijaši... Da je ostala Jugoslavija, bili bismo sportska velesila?

- To je hipotetičko pitanje na koje niko ne može dati odgovor, ali svakako da su sportisti sa ovog podneblja genijalni. Mi smo dokaz da male nacije iskaču iznad proseka. Sportisti se nisu pitali kad se zajednička zemlja raspadala. Držim palčeve i srce mi brže igra kada gledam pojedince i reprezentacije država bivše Jugoslavije.

Spomenuste Stenmarka, bili ste veliki rivali među slalomaškim kapijama. Danas?

- Stenmark, Girardelli, Wenzel moji su veliki prijatelji. Leti se viđamo na golf terenima a zimi na skijaškim stazama. Zovu nas kao promotere velikih takmičenja. Podsetimo se na dane kad smo jurili medalje i bodove u Svetskom kupu.

Bojan Križaj danas?

- Poslednju trku odvozio sam 1988. u Saalbach-Hinterglemmu. Na zadnjim metrima staze skinuo sam skije i ušetao kroz cilj. Sad brojim dane do odlaska u zvaničnu penziju. Posle skijaške karijere posvetio sam se biznisu, imam kompaniju koja se bavi izvorima obnovljive energije. Vreme je da se aktivnije vratim sportu koji me je proslavio, naravno kao rekreativac.

Novak Đoković je fenomenalan.

- Niko nije bio dominantan kao danas Novak Đoković! Taj dečko je fenomenalan! Najveća mi je misterija kako je takav velikan svetskog sporta ponikao iz tako male države. Navijam za njega, kao i cela Slovenija. On sve zna - dodaje Križaj.

Izvor: Blic

]]>
Mon, 5 Sep 2016 13:48:00 +0100 Ostalo http://www.skijanje.com/vesti/ostalo/1520/krizaj-kopaonik-bi-mogao-da-bude-kitzbuehel.html
Balkan ski - udružuje se skijaški sport bivše SFRJ http://www.skijanje.com/vesti/ostalo/1518/balkan-ski---udruzuje-se-skijaski-sport-bivse-sfrj-.html Skijaški savezi bivših republika i još nekih zemalja sa ovih prostora planiraju dublju saradnju, razmenu iskustava i podizanje skijanja na viši nivo u celom regionu. ]]>

Poput nekih drugih sportova, košarke, rukometa ili vaterpola, i skijanje na ovim prostorima dobija značajniju regionalnu dimenziju - Balkan ski. Ideja povezivanja država, bivših republika SFRJ, na planu skijanja nije nova, ali je ovih dana povučen konkretan potez. Skijaški savez Srbije bio je domaćin prvog sastanka gde su predstavnici iz Slovenije i Bosne i Hercegovine sa kolegama iz Srbije razmatrali mogućnost i dalje planove kako da se ovaj sport na Balkanu zajedničkim snagama podigne na viši nivo.

Sastanku su prisustvovali predsednik SS Srbije Vladeta Radivojević, zatim Tomislav Okičić, redovni profesor FSFV u Nišu, Ljubomir Pavlović, docent na FSFV u Nišu, dr Blaž Lešnik, predsednik ZUTS-a Slovenije, dr Rado Pišot, direktor istraživačkog centra Slovenije, Bojan Šturm, predavač na Pedagoškom fakultetu u Kopru i instruktor alpskog skijanja, Mirjana Graznov-Močević, bivša takmičarka, članica ATUS i demo-tima BiH, Velibor Lazarević, potpredsednik ATUS BiH i Igor Božić, sa fakulteta fizičkog vaspitanja u Banjaluci i član ATUS BiH.

- Ideja je potekla u januaru ove godine na Kopaoniku. Pokušaćemo da razmenimo iskustva kako bismo pokazali ko i na koji način radi. Želimo da obuhvatimo rekreativno i takmičarsko skijanje. Imamo plan da napravimo konferenciju gde bi savezi svake od bivših republika trebalo da se uključi. Kolege iz Makedonije zbog vanredne situacije nis mogli da prisustvuju ovom sastanku, a očekujemo da nam se priključe savezi Crne Gore i Hrvatske - objasnio je na početku Ljubomir Pavlović, a predsednik Skijaškog saveza Srbije Vladeta Radivojević se nadovezao:

- Krenuli smo u sprovođenje izuzetno dobre ideje. Svet ide ka ukrupnjavanju, razmena iskustava i znanja je neophodna i ne postoji bolji način za to od ovakih konferencija na kojima će svi napredovati. Cilj našeg saveza je da iz godine u godinu idemo na viši nivo, da iznedrimo dobre takmičare po ugledu na slovenački savez. Imamo na koga da se ugledamo i od koga da učimo. Želimo da prihvatimo sve to i da zajedničkim snagama napravimo i u drugim državama na prostoru bivše Jugoslavije takmičare koji će biti prepoznatljivi u svetu. Nadam se da će konferencija, koja je planirana za mart naredne godine na Kopaoniku, postati tradicionalna i da ćemo svake godine sličnu akciju priređivati u drugoj državi i uspeti da okupimo sve veći broj učesnika.

Posle Kopaonika, druga konferencija o skijanju na Balkanu biće održana u Sloveniji. Profesor Rado Pišot izrazio je zadovoljstvo što ideja postaje stvarnost:

- Ideja o povezivanju skijaških saveza i škola na području Balkana postaje stvarnost i drago mi je zbog toga. Na prvom sastanku smo već utvrdili okvir daljeg delovanja i to je veoma jednostavo, radimo na što boljem povezivanju stručnjaka iz skijanja koji rade s mladima, trenera, istraživača, profesora... Cilj ove misije je da se podrži i unapredi razvoj profesije skijaškog instruktora i trenera. Povezivanjem teorije i prakse napravićemo korak napred na našim prostorima. Radićemo mnogo upravo na samom terenu, a imaćemo eminentne goste iz inostranstva. Tako da ovaj kongres, koji smo nazvali Balkan ski, celu priču može da pogura napred. Drago mi je što sve počinje na Kopaoniku, jer su moja iskustva sa tim skijalištem sjajna.

Velibor Lazarević, potpredsednik Asocijacije trenera u učitelja skijanja BiH, naglasio je da je asocijacija rado prihvatila ideju Balkan ski.

- Mi smo uzeli aktivno učešće, a Jahorina će biti domaćin treće konferencije. Verujemo i da ćemo imati prave rezultate. Cilj nam je da razmenom iskustava vidimo kakve imamo instrukture, trenere i takmičare na prostoru bivše Jugoslavije. Naravno, Slovenija odskače, ali nadamo se da ćemo zajdničkim radom podići i skijanje u ostalim bivšim republikama - rekao je on.  

        ]]>
Thu, 11 Aug 2016 11:12:00 +0100 Ostalo http://www.skijanje.com/vesti/ostalo/1518/balkan-ski---udruzuje-se-skijaski-sport-bivse-sfrj-.html
Filip Travel - Promo SKI ponuda za sezonu 2015/16 http://www.skijanje.com/vesti/ostalo/1413/filip-travel---promo-ski-ponuda-za-sezonu-201516.html Turistička agencija Filip Travel, pripremila je specijalnu ponudu za predstojeću skijašku sezonu 2015/16! ]]>

Dragi Skijaši,

Otvaramo još jednu ski sezonu u decembru. Skijanje 2016 počinjemo sa ski openingom od 3-6. decembra na Kopaoniku. Ovom prilikom izdvajamo Ski opening - Paket 2 (smeštaj u hotelu ANGELLA 4*+ ski škola + najam opreme + 2-dnevni ski pass) -  od 165 evra (link).

Kranjska Gora - odlični hoteli iz grupacije Hit Alpinea na bazi polupansiona 3/4* kao i Best Buy apartmani Vitranc sa veoma povoljnom dnevnom cenom. (link)

Svakako najtraženije skijalište Bansko i ove godine iznenadiće vas odličnom ponudom povoljnih hotela u blizini gondole i staze. Izdvajamo iz ponude hotel Olymp 3* 7 noćenja od 82 evra i hotel Trinity 4* - 7 polupansiona od 103 evra po osobi. (link)

U ponudi je i jedno od najposećenijih skijališta u Austriji. Svi hoteli i apartmani su smešteni u neposrednoj blizini ski liftova i centra. Uživajte u kupanju na otvorenom bazenu u dve termalne banje dok pada sneg. Iskusite skijanje u Bad Klajnkirhajmu - 7 noćenja u apartmanima Reichl već od 213 evra u januaru. (link)

Celokupnu ponudu agencije FILIP TRAVEL možete potražiti na www.filiptravel.rs/sr/stranica/zima2016

]]>
Wed, 2 Dec 2015 18:17:00 +0100 Ostalo http://www.skijanje.com/vesti/ostalo/1413/filip-travel---promo-ski-ponuda-za-sezonu-201516.html
Ski savez Srbije prikupio sredstva za novu opremu http://www.skijanje.com/vesti/ostalo/1400/ski-savez-srbije-prikupio-sredstva-za-novu-opremu.html Na donatorskoj večeri prikupljena sredstva za kupovinu novog kombija i opreme za najmlađe skijaške takmičarske kategorije. ]]>

Ski savez Srbije organizovao je juče gala donatorsku večeru u hotelu Majdan na kojoj su prikupljena sredstva za kupovinu novog kombija i opreme za najmlađe skijaške takmičarske kategorije.

Domaćini svečanog skupa, koji su se i obratili zvanicama, bili su Uros Zeković, pomoćnik ministra omladine i sporta, Đorđe Višacki, generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije, Zoran Mićović, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije, Nina Mićić snowboard reprezentativka Srbije i Vladeta Radivojević, predsednik Skijaškog saveza Srbije.

Po prvi put u svojoj istoriji SSS organizuje ovakvu manifestaciju i od ove godine postaće tradicionalna. Imamo viziju razvoja, ulaganja u znanje i mlade talente, imamo potrebnu energiju  i nadamo se da ćemo svake godine izvoditi što više dece na sneg, negujući tako buduće šampion - izjavio je Vladeta Radivojević, predsedik Skijaškog saveza Srbije.

Donacije su se prikupljale kupovinom specijalnih pozivnica za večeru, u iznosu od 50 - 99, 100 - 199, 200 - 299, ili preko 300 hiljada dinara. Do kraja večeri prikupljeno je preko 2 miliona 320 hiljada dinara.

Donatorska večera organizovana je kako bi se podržao razvoj zimskih sportova i promovisao zdrav život.

Skijaški Savez Srbije osnovan je 1948. godine i čine ga alpsko i nordijsko skijanje i snowboarding. On je zvanični nacionalni savez ispred Ministarstva omladine i sporta, član je Olimpijskog komiteta Srbije, Parolimpisjkog komiteta Srbije, Svetske skijaške federacije i Svetske snowboard federacije.

Takmičari saveza učestvovali su na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima gde su ostvarivali značajne rezultate, a među najuspešnijim članovima su Jelena Lolović, Milanko Petrović, Aleksandar Milenković, Marko Đorđević, Nevena Ignjatović, Nina Mićić, Marko Vukićević i drugi.

U sastavu saveza su skijaški klubovi iz 5 regiona sa oko 500 aktivnih takmičara. Većina aktivnosti saveza se finansira od strane Ministarstva omladine i sporta, Olimpijskog komiteta Srbije i Svetske skijaške federacije. Skijaški savez Srbije nastupiće na predstojećem Sajmu sporta koji se, po prvi put u našoj zemlji, održava 27, 28. i 29. novembra u hali 2 Beogradskog sajma, gde će se predstaviti svojim programima i interesantnim zimskim aktivacijama.

]]>
Wed, 25 Nov 2015 15:19:00 +0100 Ostalo http://www.skijanje.com/vesti/ostalo/1400/ski-savez-srbije-prikupio-sredstva-za-novu-opremu.html
Android aplikacija Kopaonik Travel http://www.skijanje.com/vesti/ostalo/1384/android-aplikacija-kopaonik-travel.html Turistička agencija Supernova travel zaslužna je za novu verziju android aplikacije "Kopaonik Travel". ]]>

Kopaonik Travel je besplatna aplikacija za android uređaje iza koje stoji turistička agencija iz Beograda, Supernova travel.

Prošlogodišnja aplikacija je potpuno redizajnirana, osavremenjena i sada, pored drugih novina, nudi i opciju praćenja vašeg skijanja putem GPS sistema. Maksimalnu ili prosečnu brzinu, kao i podatke o pređenom putu na skijama ili bordu od sada možete sačuvati, ali i podeliti (shareovati) sa svojim prijateljima.

Takođe, putem aplikacije je moguće videti ponudu hotela, apartmana i aparthotela na Kopaoniku kao i izvrišiti jednostavnu rezervaciju samo jednim klikom.

U svakom momentu možete pristupiti live web kamerama i iz prve ruke se informisati o stanju na najvećem i najpoznatijem skijalištu u Srbiji.

Kroz aplikaciju je dostupna i kompletna ponuda pratećih usluga kao što su: prevoz do ski centra /autobuski, minibus ili "private", ski škola, ski vrtić i ski renta.

Aplikaciju je moguće downloadovati sa Google Play servisa na ovom linku.

]]>
Thu, 8 Oct 2015 11:56:00 +0100 Ostalo http://www.skijanje.com/vesti/ostalo/1384/android-aplikacija-kopaonik-travel.html
Saša Đorđević: Posle košarke najviše volim skijanje http://www.skijanje.com/vesti/ostalo/1359/sasa-djordjevic-posle-kosarke-najvise-volim-skijanje.html Da sam morao da biram individualni sport, sigurno bih bio skijaš, rekao je legendarni košarkaš i selektor Srbije. ]]>

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević obožava skijanje. Prethodnih godina svaki slobodni trenutak koristio je da uživa na stazama, pretežno italijanskih skijališta.

"Sale nacionale" prošle godine je operisao kukove, a čak ni to ga nije sprečilo da se bavi sportom, za koji kaže da mu je uz košarku omiljeni.

Odgovarajući na pitanje da li je ikada pokušao da se bavi individualnim sportom, otkrio je:

- Ne, najviše volim kolektivne, međutim, želim da istaknem individualni sport koji obožavam. To je skijanje i da moram da biram karijeru u individualnom sportu, bio bih skijaš. To je zahtevan sport, pun rizika - rekao je Aleksandar Đorđević.

Interesantno je da i Vlade Divac voli skijanje, on ima kuću u zimskom centru Park City u državi Juta. 

]]>
Thu, 14 May 2015 15:31:00 +0100 Ostalo http://www.skijanje.com/vesti/ostalo/1359/sasa-djordjevic-posle-kosarke-najvise-volim-skijanje.html
Raskinuli Lindsey Vonn i Tiger Woods http://www.skijanje.com/vesti/ostalo/1357/raskinuli-lindsey-vonn-i-tiger-woods.html Jedna od najboljih skijašica svih vremena i legendarni golfer objavili da više nisu zajedno. ]]>

Došao je kraj idile jedne od najboljih skijašica svih vremena Lindsey Vonn i legendarnog golfera Tigera Woodsa. Njih dvoje su okončali trogodišnju romansu, a raskid su objavili gotovo isovremeno na društvenim mrežama.

Zvanično, kao razlog navode nedostatak vremena jer kao profesionalni sportisti imaju mnogo obaveza. Ova vest je prilično iznenađujuća pošto je izgledalo da njihova veza fukcioniše sjajno. Lindsey je pratila Tigera na njegovim turnirima kad god je bila u prilici, a i on je umeo da je iznenadi, kao što je to uradio u Cortini d'Ampezzo u januaru, kada se pojavio maskiran i prisustvovao njenoj istorijskoj 63. pobedi u Svetskom kupu.

- Tiger i ja smo odlučili da raskinemo jer nas karijere sprečavaju da provodimo više vremena zajedno. Uvek ću s divljenjem u srcu držati Tigera i njegov odnos prema porodici - napisla je Lindsey Vonn.

Mediji su nedavno preneli da su Lindsey i Tiger planirali venčanje, ali od toga, izgleda, nema ništa.

Foto: Facebook/Tiger Woods

]]>
Mon, 4 May 2015 11:23:00 +0100 Ostalo http://www.skijanje.com/vesti/ostalo/1357/raskinuli-lindsey-vonn-i-tiger-woods.html
Tužna priča zlatnog spustaša sa ZOI Sarajevo 1984. (VIDEO) http://www.skijanje.com/vesti/ostalo/1348/tuzna-prica-zlatnog-spustasa-sa-zoi-sarajevo-1984.-video.html Bill Jonhson, prvi Amerikanac koji je osvojio zlatnu olimpijsku medalju, leži nepokretan u centru za negu. ]]>

Život se okrutno poigrao s Billom Jonhsonom, jednim od najboljih američkih spustaša svih vremena. Čovek koji je 1984. godine na Olimpijskom igrama u Sarajevu postao prvi Amerikanac koji je osvojio olimpijsko zlato, danas leži nepokretan u centru za negu Gresham u saveznoj državi Oregon.

Bill ne može da pokreće ruke i noge, jedva govori, a dane provodi gledajući omiljene televizijske programe. Mišići njegove leve noge bez ikakve najave prouzrokuju veoma bolne spazmove.

- Iz dana u dan mu je sve gore. On je zamrznut u svom telu, to je tako tužno - kaže majka nekadašnjeg skijaša D. B. Jonhson.

Sve je počelo 2001. godine, kada je Bill u 40. godini odlučio da se vrati takmičarskom skijanju i pokuša da uđe u američki ski tim kako bi učestvovao na Zimskim olimpijskim igrama u Salt Lake Cityju 2002. Međutim, na jednom treningu je doživeo strahovit pad i pretrpeo ozbiljna oštećenje mozga. Iz memorije su mu izbrisana sećanja iz poslednjih deset godina i ponovo je morao da uči kako da hoda i govori. Tek što se njegovo stanje poboljšalo, 2005. godine infakt ga je potpuno pokosio i bacio u bolnički krevet. Pre dve godine napala ga je i infekcija, a posle izvesnog vremena, umoran od svega, odbio je dalje tretmane očekujući da će doživeti smrtonosni infarkt.

Kakvu-takvu radost mu donosi posmatranje trka Svetskog kupa u skijanju, a veliki je fan Bodea Millera. U ponedeljak mu je bio 55. rođendan, a američki reprezentativci Steven Nyman i Marco Sullivan obradovali su ga video čestitkom. Takođe, ski tim SAD na svojoj Facebook stranici postavio snimak sjajne Jonhsonove vožnje sa Bjelašnice 1984. Sve ovo bar za kratak period izvuklo je osmeh na lice legendarnog spustaša.

 

]]>
Fri, 3 Apr 2015 10:54:00 +0100 Ostalo http://www.skijanje.com/vesti/ostalo/1348/tuzna-prica-zlatnog-spustasa-sa-zoi-sarajevo-1984.-video.html
THCF i Hotel Srebrnac - Skijaj i pobedi (VIDEO) http://www.skijanje.com/vesti/ostalo/1346/thcf-i-hotel-srebrnac---skijaj-i-pobedi-video.html THCF i Hotel Srebrnac organizuju prvog prolećnog vikenda 28.03.2015 celodnevnu žurku pod nazivom "Skijaj i pobedi". Promotivna cena polupansiona od 2'500 dinara! ]]>

THCF i Hotel Srebrnac organizuju prvog prolećnog vikenda 28.03.2015 celodnevnu žurku pod nazivom SKIJAJ I POBEDI.

Prvi deo žurke se odvija na terasi hotela Srebrnac sa početkom u 11.30h i traje dokle ima sunca. Na terasi ce biti live performans THCF i poznatih DJ-eva Sale L i DJ Gagi Kabadajic dok ce se na stazi Gobelja organizovati razne ski i snowboard akrobacije uz vredne nagrade.

Drugi deo žurke se dešava kad padne noć i tad se ekipa seli u klub hotela Srebrnac gde će Familija održati koncert a DJ podrška će vrteti do zore.

Preko dana na terasi će biti postavljen ledeni šank i ljudi će moći da probaju GROGI.

Sjajna vest je da je Hotel Srebrnac odlučio da svim ljubiteljima zime omogući da zadnje martovske dane provedu na snegu uz promotivnu ponudu od 2'500 dinara po osobi dnevno, na bazi polupansiona. Ponuda važi do 1.4. za minimun dva i vise noćenja u sobama 1/2,1/3 i 1/3+1.  Ponuda obuhvata i predstojeći vikend 27.3-29.3. odnosno poslednji martovski vikend na snegu.

Program:

SKIJAJ I POBEDI - Nastup THCF u hotelu Srebrnac na Kopaoniku

Datum: 27.3 – 29.3  nastup: 28.3

Program se sastoji iz dva dela:

1. Open Air Party
11.30  DJ nastup
13h – 15h THCF nastup po blokovima u pauzama DJ
15 – 16 DJ nastup

2. Night performance
22h opening DJ
00h THCF nastup uz pratnju
1.30h DJ do kraja

]]>
Mon, 23 Mar 2015 18:37:00 +0100 Ostalo http://www.skijanje.com/vesti/ostalo/1346/thcf-i-hotel-srebrnac---skijaj-i-pobedi-video.html
Dvojica američkih takmičara poginula na glečeru Rettenbach http://www.skijanje.com/vesti/ostalo/1240/dvojica-americkih-takmicara-poginula-na-gleceru-rettenbach.html Ronnie Berlack (20) i Bryce Astle (19) smrtno su nastradali od posledica lavine na glečeru Rettenbach u blizini Soeldena. ]]>

Dvojica mladih američkih skijaša Ronnie Berlack (20) i Bryce Astle (19), koji su bili članovi ski tima SAD, poginuli su u ponedeljak u lavini u austrijskim Alpima. Incident se dogodio dok su trenirali na glečeru Rettenbach u blizini Soeldena.

Njih dvojica bili su u grupi šestorice skijaša, u jednom trenutku su skrenuli sa staze u dubok sneg i izazvali lavinu. Četvorica preostalih mladića uspeli su da skrenu i pobegnu od snežne mase koja je jurnula niz strminu, a Ronnie i Bryce nisu imali sreće.

- Obojica su bili izvanredni skijaši takmičari i sa jednakom strašču su skijali na stazi i van nje. Naša srca su u ovom tužnom trenutku s njihovim porodicama - izjavio je predsednik ski i snoubord asocijacije SAD Tiger Shaw.

Berlack i Astle su bili talentovani i pokušavali su da se probiju do pozicije koja bi im donela učešće u Svetskom kupu. Zato su vredno trenirali, a vest o njihovoj pogibiji šokirala je ski tim SAD.

- U potpunoj smo neverici. Svi smo bili jako bliski i povezani. Ne znamo kako će ovo uticati na ostatak ekipe. Ne možemo da poverujemo da ih više nema - s tugom je rekao direktor reprezentacije Patrick Riml, koji je odrastao u Soledenu.

]]>
Mon, 5 Jan 2015 21:33:00 +0100 Ostalo http://www.skijanje.com/vesti/ostalo/1240/dvojica-americkih-takmicara-poginula-na-gleceru-rettenbach.html